VIDEOPREMIÄR: The Blood – “A Dubious Dream”

Det mytomspunna och kritikerrosade bandet The Blood släpper nu sin debutvideo. A Dubios Dream blev det självklara valet. Stieg berättar: Låten beskriver bandets resa och en mörkare tid, en tid då efter några medlemsbyten ett skivsläpp faktiskt inte var en självklarhet! Det är med en stor glädje vi nu kan konstatera att resan som gick i moll verkligen slutade i dur.

Annons 

 

Efter två singelsläpp där ”Pride” plockades upp av ett amerikanskt filmbolag som ”Featuring track” till en serie som kommer till hösten på en av de största streamingtjänsterna så finns nu hela plattan ”We Couldn’t Kill Less” ute!

Videon är gjord av den Amerikanska videokonstnären Liezel Rubin.

THE BLOOD BIO:

Från djupet av de norrländska skogarna kommer vad vi i folkmun kallar The Blood!
Bandet bildades av Hans och Stieg med uppsåtet att skapa den renast av Metal, Heavy Metal. Det tog dock många år innan man stötte på den som vokalt kunde förmedla musiken som tagit fyra begravningar att mejsla ut. Svaret kom i Björn, en jägare av det grövre virket. Björn hittades vid en lägereld efter en fyra dagars fest och när han provsjöng första versen till ”We Couldn’t Kill Less” så var saken klar!

Den versen kom också att sammanfatta vad The Blood handlar om:
” In the dust of burnt out kids
We’re getting ready to strike back
All our troubles seems so far away
When pouring napalm in your face today”
.

Tidigt 2021 efter att rekryteringen av John (Bas) och Steve (Trummor) påbörjades inspelningen av ”We Couldn’t Kill Less”
Bandet missbrukade flertalet droger under den här perioden vilket gav texterna en mörk och elegant touch. Skivan tog två begravningar att spela in!

Nu började ryktet att sprida sig och bandet förstod att bästa möjliga upplägg var nödvändigt. Sagt och gjort, ett kontrakt med Nuclear Blast/Blood Blast Distribution skrevs under och resten är historia!
Första singel ”Pride” plockades upp av ett amerikanskt filmbolag och kommer att medverka som ”featured track” i en stor serie till hösten.

”We Couldn’t Kill Less” släpptes 24 mars och nu står vi inför releasen av den första videon ”A Dubious Dream” som den amerikanska filmkonstnären Liezel Rubin gjort.


Relaterade artiklar