Boken om Sweden Rock är här – från “happening” i en park till Skandinaviens största rockfestival

Sweden Rock Festival började som en ”happening” i en park i Olofström sommaren 1992. Och allt kunde ha slutat flera gånger på vägen. Men varje gång vägde tron på möjligheterna, musiken och människorna över. I en bildspäckad bok på 288 sidor berättar författaren Sven Lindström och fotografen Anders Roos historien om hur den största festivalen i Norden blev verklighet.

Annons 

 

Det lilla samhället Norje i Blekinge var länge mest känt för sina smidesredskap till lantbruk och industri. Men tack vare Sweden Rock Festival är det idag helt annan typ av metall som associeras med ortsnamnet.

I en bildspäckad bok på 288 sidor berättar författaren Sven Lindström och fotografen Anders Roos historien om hur den största och vänligaste festivalen i Norden blev verklighet genom att strunta i trender och förena människor med samma intresse för hård och ännu hårdare rockmusik.

Hässleholms-baserade pressfotografen Rickard Nilsson har bidragit med festivalbilder från åren 1998 och framåt.

Boken ges ut under den slutsålda 30:e festivalen i ordningen, som arrangeras i Norje den 7-10 juni.

Besök Sweden Rocks hemsida här!

Relaterade artiklar

RELATERADE ARTIKLAR – SWEDEN ROCK FESTIVAL 2023