Corroded om nya singeln “Monster” från kommande plattan som släpps i höst

Det första smakprovet från det nya albumet är singeln ‘Monster’ och den sätter ribban högt och hårt för vad som komma skall.
Sångaren Jens Westin om låten: “Monster är en av de första låtarna som vi skrev till albumet och vi ville att den skulle vara den första singeln eftersom det är ett monster av en låt. Det är en groovy låt i högt tempo som vi verkligen gillar att spela och vi hoppas att de flesta av våra fans kommer att gilla.”

Annons 

 

Metalbandet CORRODED från Ånge, Sverige, utannonserar nytt album med singeln ‘Monster‘. Breaket för bandet kom 2009 med låten Time And Again och debutalbumet ‘Eleven Shades of Black‘. Sedan dess har de släppt ytterligare fyra album, turnerat obevekligt (inklusive flera europaturnéer, både på egen hand och som stöd för band som Airbourne) och gjort musik både för Expedition Robinson och det globalt populära tv-spelet Battlefield. Deras senaste (5:e) album ‘Bitter‘ släpptes 2019 och följdes av en europeisk turné. Året avslutades med en liten förändring i line-up då den långtida medlemmen Tomas Andersson lämnade bandet.

Som för de flesta band slog pandemin hårt, men bandet passade då på att gräva ner sig i ett svart hål för att spela in sitt sjätte album med arbetstiteln ‘Plague’.

Corroded om albumet: 
”Vi har fem ”barn” och var och en är lika viktig som de andra. Men det här är vårt kärleksbarn, vår väldigt speciella ”late bloomer” eller ”sladdis”, född ur pestens ångest och tristess. Och förutom masteringen så är allt gjort av oss själva. Välkommen till CORRODEDs mörka själ. Njut av resan..”

CORRODEDs nya singel Monster släpptes 5 maj via Despotz Records. Deras nya album släpps i höst.

Relaterade artiklar