Dödsmetallegenderna Dismember kommer till Karlstad i oktober

Att säga att Dismember är kolosser inom svensk döds är snudd på underdrift. Faktum är att de vid sin start 1988 var med och lade fundamentet som hela genren idag står på. “Karlstad har alltid haft ett starkt metalfäste och att kolosserna Dismember väljer att besöka Nöjesfabriken känns väldigt hedrande”, kommenterar Andreas Skogmo, Nöjesfabriken.

Annons 

 

Att säga att Dismember är kolosser inom svensk döds är snudd på underdrift. Faktum är att de vid sin start 1988 var med och lade fundamentet som hela genren idag står på. Swedish Death Metal är ett välkänt begrepp världen över, hyllat för sitt explicita sound. Dismember utgör tillsammans med Entombed, Grave och Unleashed ”the big four” inom genren. Urfäderna. Att kalla Dismember kolosser inom svensk döds är alltså snudd på underdrift. Ni som vet ni vet.

Vi behöver säkert inte skriva spaltmeter om vilken milstolpe albumet ”Like An Ever Flowing Stream” är inom de internationella extremmetal-kretsarna. Vi behöver nog inte heller påminna er om att låten ”Skin Her Alive” fick bandet att hamna i brittisk domstol tack vare den råa texten. 

Mycket har hunnits med under bandets långa karriär och 2011 valde de att gå isär. Uppbrottet varade i nästan tio år men för en tid sedan bestämde de sig för att återigen väcka besten till liv. De har sedan återföreningen varit selektiva och relativt sparsamma med spelningar, vilket gör att det känns extra andaktsfullt att få välkomna dem, i sin original-lineup, till Nöjesfabrikens scen i oktober! 

Mass Worship 
Med på spelningen, för att mörklägga aftonen ytterligare, är Mass Worship. Bandet, vars genreöverskridande sätt att addera djup och en fruktansvärd tyngd till det redan framstående skandinaviska metalsoundet, har rönt stora framgångar sedan de startade år 2018. De rör sig ohämmat mellan klassisk och teknisk döds, blandar nonchalant in progressiv doom/sludge och toppar det hela med en punkig attityd. Mass Worship gör vad fan de vill, tack och lov för det. Senaste albumet ”Portal Tombs” släpptes förra året och landade på många välkända skribenters årsbästalistor världen över.”

När: 13 Oktober 2023
Var: Nöjesfabrikens Stora Scen

Mer info hittar du här!

Relaterade artiklar