Dun Ringill åker på sommarturné med Pentagram och har även släppt nya singeln “Baptised In Fire”

Dun Ringill startade 2017 som ett projekt byggt på Nordiska folkinfluenser, stora harmonier, och med texter hämtade direkt ur mörkret. Efter två hyllade album och spelningar på bland annat Headbangers Open Air, så ger sig bandet i augusti ut på Europaturné med Pentagram. Men först är det åter dags att äntra deras ondskefulla värld med nya singeln Baptised In Fire.

Annons 

 

Efter deras förra hänsynslösa och stämningsfulla singeln Blood of the Lord, så växlar de upp med gaeliska melodier, tribal-rytmer och aggressiv sång. Under låten infinner sig ett driv som lättast kan liknas vid en obarmhärtig storm som river ned allt i sin väg.

Bandet har detta att säga om singeln:
Tempot speglar Lucias iver att få döpas in i församlingen som hon tror är god och vill henne väl, men pastorns mörka krafter är oerhört starka vid dopet. Ondskan lurar i skuggorna, och det känns i musiken.”

Baptised In Fire‘ släpptes 5 maj via The Sign Records och är den tredje singeln hämtad från det kommande konceptuella dubbelalbumet “Where The Old Gods Play Act 1 & 2“.

MEDLEMMAR:
Thomas Eriksson – Sång
Neil Grant – Trummor
Patrik Andersson Winberg – Bas
Jens Florén – Gitarr 
Tommy Stegemann – Gitarr
Patric Grammann – Gitarr

Relaterade artiklar