Tyrant från Nifelheim har släppt minialbum med nya bandet Crank

Få svenska black metal-band är så mytomspunna som Nifelheim, där basisten Tyrant är en av bandets grundare. 3 maj släppte hans nya band Crank sin debut i form av ett minialbum med titeln Mean Filth Riders (Prowler Records). I detta band har Tyrant dock lagt basen åt sidan, för att istället ta rollen som bandets sångare och gitarrist. Inte heller är det black metal som serveras denna gång, utan Crank bjuder på skitig och opolerad bikerrock med en attityd som osar svavel. Det här är verkligen inte för alla och det är precis så Crank vill ha det.

Annons 

 

”Jag har skrivit låtar som jag själv gillar och spelat in dem tillsammans med människor jag gillar att spela med. Crank handlar om att göra precis vad vi vill, när vi vill och hur vi vill. Vi är inte ett band för alla och det är inte heller meningen. Älska oss eller hata oss, vi lirar skiten ur er ändå.” – Tyrant (Crank)

MEAN FILTH RIDERS
Att gå sin egen väg och för sin egen skull skapa musik man själv gillar är för många definitionen av ”äkta”. Detta är precis vad Tyrant gjorde när han skapade bandet Crank. Här finns absolut ingenting som är utstuderat, tillrättalagt eller polerat – det ser skitigt ut och det låter därefter..Föreställ dig att Lemmy och Billy Gibbons krökat ner sig rejält och börjat jamma med alla volymreglage på max. Då är du på rätt spår. Givetvis är influenserna från tidiga Iron Maiden och Judas Priest tydliga emellanåt, men Crank har definitivt hittat sin egen stil – genom att helt enkelt skita i allt vad stil är. Oerhört uppfriskande i en värld där även många av de allra hårdaste banden sitter och polerar varenda ton i studion.

Minialbumet Mean Filth Riders (Prowler Records) innehåller sex låtar, varav Hot Rock ’n’ Roll Band är en cover på finska bikerlegendarerna Backsliders. Resten är helt nyskrivet material som ingen tidigare hört.

CRANK’s MANIFEST BY TYRANT
”In the year twenty-twenty-two, a new gang hit the scene, and it ain’t for you. Crank is the name, and they’re here to reign, with a sound so loud, it’ll drive you insane. Tyrant on guitar and vocals, with a voice like a knife, Motokobra on bass, shaking the night. Guitarist is a Savage, don’t you dare cross his path, and Johnny Rocker on drums, with thunderous wrath. They play the hardest rock ‘n’ roll, and it’ll take control of your soul. Their filthy biker image, it ain’t just for show, they’ll take on the weak, and make them bow down low. Crank will rule the world, with fear in their eyes, and the sound of their music will reach the skies. So if you know what’s good for you, stay out of Crank’s way, or you’ll be through!”

CRANK:
Tyrant – Vocals & Lead guitar
Savage – Guitar
Motokobra – Bass
Rocker – Drums

Photo credits: Sabrina Bauer. Visual_evidence

Relaterade artiklar