Airbourne fixar till den perfekta festivalkänslan!

Soilwork drog igång kalaset på Sweden Rock Festival ordentligt enligt undertecknad. Men Airbourne fortsatte det och fyllde publiken ordentligt med både öl och skön högoktanig Austrailensisk hårdrock!

Det kan vara lätt att avfärda Airbourne som en AC/DC-kopia vilket är något som de ofta fått höra. Men det här är inte AC/DC. Det här är ju något annat. Eller iallafall en grupp människor som har en Angus Young inom sig som blommar ut med en renodlad hårdrocksenergi och viss galenhet på scenen som ger så mycket hårdrockskärlek.

Redan från inledande Ready to Rock visar både Airbourne och publiken att de just är det – redo att rocka! Moshpitarna tar form rätt snabbt och Joel springer runt på scenen likt en duracellkanin och är överallt och ingenstans på en gång. De radade upp alla sina hits på ett löpband och det fanns inte en lugn stund från början till slut. Såklart körde som vanligt Joel sin ritt på en av sina roadies axlar ut i publiken för att spela gitarr och krossa en ölburk i takt med musiken till allas jubel. Att han orkar! Det är så härligt! När Joel kastade ut öl i publiken som satt redo på folks axlar här och där jublade publiken när ölen anlände till mottagarna. Superkul och hoppas det var gott!

Att både en supergroovy Back in the Game och överfartig Raise the Flag dyker upp i settet var ju bara helt underbart. Att publiken skanderar Airbourne innan hans avslutande sprint-duck-walk under sista låten Running Wild så han tappar tråden lite och blir lite skrattfull var ju ett guldkorn i sig.

Airbourne är just nu bäst på vad de gör. Kanske till och med bättre än AC/DC! Jag vet att flera inte kommer hålla med mig, men den här eftermiddagen på Sweden Rock var de enligt mig i allafall just det! Airbourne gjorde helt enkelt oss alla helt och fullkomligt airbourne! Airbourne personifierar helt enkelt hur ett festivalband ska vara och leverera. Ett sorts anthem till SRF och alla festivaler! Guld!

TEXT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTO: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
KONSERT: Airbourne
ARENA: Festival Stage/Sweden Rock Festival
DATUM: 2023-06-07

Relaterade artiklar