AMARANTHE – Släpper första singeln “Damnation Flame” från kommande album

För de som följt det svensk-danska metalbandet Amaranthe på sociala medier har ju sett att bandet spelat in sitt sjunde album det senaste halvåret, och nu äntligen är det dags för för singeln, Damnation Flame, att se dagens ljus tillsammans med en vampyrisk video. Och om inte det räcker med ny musik så avslöjar de även den nya medlemmen på growl-sektionen, som efter letande globalt landade i en person från Stockholm.

Det börjar bli hett där ute i sommarvärmen: Det svenska moderna metalgiganterna AMARANTHE levererar soundtracket till en eldig festivalsommar med släppet av deras nya singel ‘Damnation Flame‘! Med sin symfoniska touch och upplyftande refräng visar bandet återigen upp sina enastående låtskrivarfärdigheter samtidigt som de behåller sin image som Sveriges mest spännande metalexport.

Mastermind Olof säger om den nya låten:
“‘Damnation Flame’ bryter ny mark för oss på många sätt, och på alla bästa möjliga sätt. Det här är den allra första AMARANTHE-låten som innehåller symfoniska element, något vi har velat göra länge, och den mörka vampyr-temat smälter ihop perfekt med vår syn på modern melodisk metal! AMARANTHE har alltid handlat om att vara gränslös och ständigt uppfinna oss själva, och vid det här laget vet du att du kan förvänta dig det oväntade. Detta är 100 % ren passion som gjuts in i musiken, som du utan tvekan kommer att uppleva dig själv från första sekunden – njut av ‘Damnation Flame’, med löfte om mycket mer att komma SNART!”

‘Damnation Flame’ markerar inte bara början på några heta liveshower i sommar utan introducerar också AMARANTHEs nya sångare Mikael Sehlin för deras internationellt växande fanbas. Olof fortsätter:
“Efter en praktiskt taget global sökning, och flera fantastiska gästgrowlers som hjälpt oss på shower och turnéer, hittade vi äntligen precis rätt person för jobbet, i vår alldeles egna svenska huvudstad Stockholm! Mikael Sehlin har ALLT som krävs för att gå med i AMARANTHE line up, och hans mångsidighet och musikalitet fullbordar och understryker vår vision för vårt nya album och den allmänna framtiden för AMARANTHE perfekt. Från de djupaste gutturala growlsen till skyhöga skrik Mikael morrar perfektion inkarnerat, så snälla hälsa den nya stjärnan välkommen AMARANTHE himlavalvet!”

Mikael Sehlin själv tillägger:
Hej alla, Mike här! Jag är väldigt glad över att berätta att jag kommer att fylla platsen som den nya Amaranthe growler och jag kan inte vänta med att träffa er där ute!
Jag hoppas att ni gillar de kommande låtarna som jag har haft äran att spela in growls till.
Ta hand om dig så ses vi snart!”

Mikael Sehlin sjunger även i band som Engel och Degradead.

Den nyaste medlemmen av AMARANTHE-familjen kan ses i musikvideon till ‘Damnation Flame’, bandets senaste filmiska mästerverk. Håll andan och följ nattens varelser till deras vampyrgrotta för att bevittna initieringen av deras senaste offer…uhm…medlem.

BANDFAKTA

MEDLEMMAR
Elize Ryd | vocals
Mikael Sehlin I growls
Olof Mörck | guitars, keyboards
Johan Andreassen | bass
Morten Løwe Sørensen | drums
Nils Molin | vocals

www.amaranthe.se
www.facebook.com/amarantheband
www.instagram.com/amarantheofficial
www.twitter.com/amaranthemetal
www.youtube.com/amaranthetv
www.nuclearblast.de/amaranthe

AMARANTHE LIVE 2023

01.07. ES Viveiro – Ressurection Fest 
04.08. DE Wacken – Wacken Open Air 
05.08. FI Lieto – Smuggler Rok
10.08. ES Villena – Leyendas Del Rock 
17.-19.08. CZ Moravský Krumloch – Rock Castle 
20. – 24.09. DE Berlin – Full Metal Cruise 
01.12. FI Jyväskyla – John Smith Rock Frozen 
02.12. FI Joensuu, Unholy Winter Fest  

Relaterade artiklar