Avatars metalcirkus blir aldrig tråkig!

Avatar tar sitt koncept med cirkus hela vägen kantat med en komplett scenshow och koreografi. SRF-publiken insöp deras musik och show fullt ut och njöt för fulla muggar!

Med sin i princip patenterade melodiska cirkus-dödsmetall tryckte bandet sin i det närmaste perfekta musik och in i minsta detalj tajmade konsert rätt in i våra hjärtan, ansikten och öron. Cirkustemat som de har anammat är bara helt underbart och temat går igen i musiken, speciellt samspelet under Bloody Angel och Let It Burn där gitarristerna Tim Öhrnström och Jonas Jarlsby briljerar. Puppet Show kördes med ett trumset mitt på scenen där koreografin ackompanjerade musiken perfekt (som vanligt). Under vissa problem med en pedal och pianot innan en lidelsefull The Tower med en uttrycksfull Johannes får han publiken skandera hans favoritroadie Harrys namn vilket bara var roligt. En hel del eldgnistsprutande under konserten och girlangerna som skjöts ut över publiken satte pricken över i:et i framträdandet.

Avslutande klassikerna Welcome To The Freakshow och Welcome to the Apocalypse befäste Avatars position som stort liveband då de obönhörligen slutade på topp denna kväll! Det är så kul att se och lyssna på Avatar då de har så många roliga svängar i musiken och i sitt framträdande. Att de kör sin karakteristiska synkroniserade hårsnurrsheadbanging är ju inte bara visuellt tilltalande utan väldigt medryckande och energigivande. Avatar-cirkusen är just nu på topp. När cirkusen kommer till stan – se till att köpa biljett och gå!

TEXT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTO: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
KONSERT: Avatar
ARENA: Rock Stage/Sweden Rock Festival
DATUM: 2023-06-07

Relaterade artiklar