Def Leppard myste till på SRF

En av Englands hårdrocksklenoder intog scenen på Sweden Rock Festival och levererade en godkänd konsert med en hel del glädje och värme.

De öppnar med Take What You Want från senaste alstret Diamond Star Halos, men trots uppbyggnaden med en timer som räknar ner till konsertens start ger den inte alls den rivstart som man förväntar sig med ett så pass stort band som Def Leppard.

Redan från start ses en leende Rick Allen som verkligen verkar mysa ordentligt att få vara på scenen och fortsatte lysa starkast under hela kvällen. Även resten av bandet visar upp en hel del glädje som visar på en riktig spellycka. Klassikerna sitter dock bäst med Hysteria-albumet i fokus – som vanligt och Joe Elliots sång sitter rätt bra under hela kvällen. Visst saknade han lite energi men viljan och framtoningen var det absolut inga problem med alls.

Det akustiska setet drog ner tempot markant och man bara inväntade att de skulle köra Two Steps Behind, men vi fick istället en sval This Guitar från senaste albumet. Även Make Love Like a Man från Adrenalize saknas mig i setet. Att Phil Collen, Vivian Cambell, och Rick Savage rockade på som att det fortfarande var 90-tal gav extra energi under hela konserten.

En helt ok Rock of Ages och en rätt tam Photograph avslutar konserten. Trots lite sega partier här och där var det en strax över betyg godkänt konsert. Jag menar Def Leppard är ju ändå just klassiska härliga Def Leppard!

TEXT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTO: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
KONSERT: Def Leppard
ARENA: Festival Stage/Sweden Rock Festival
DATUM: 2023-06-07

Relaterade artiklar

RELATERADE ARTIKLAR – SWEDEN ROCK FESTIVAL 2023