Fart och energi med Liar Thief Bandit

Liar Thief Bandit serverade en stor portion med energi, garagerock och sköna låtar till publiken framför Pistonhead Stage på Sweden Rock. Den skånska powertrions attack och framtoning under liveframträdandet var just sådär rockig och lite skitig som man vill ha den.

Liar Thief Bandit har varit med ett tag nu och det känns som att det börjar lossna lite för dem. Med ett gäng plattor under bältet sedan starten 2015 har de en skön arsenal med rockrökare att vraka och välja mellan när de ska dra ihop en setlista. Swedenrockspelningen var planerad till 40 minuter vilket de fyllde till bredden med i stort sett sitt nu bästa material.

Från start drog de direkt genom tre fartiga låtar i och med Peace With Disaster, Right From Wrong samt Limitations med en energi och ett lirarsväng som verkligen syntes och smittade av sig till de som var där. Det är omöjligt att inte tänka på Nicke Andersson och tidiga Hellacopters när man ser sångaren och gitarristen Mike Jacobson samt bandet rocka loss på nästan samma manér som de gjorde back in the day. Men att få se typ en inkarnation av just ett ungt Hellacopters som hade släppt sina två första skivor var ju rätt nära det vi fick höra och se – jag gillade det skarpt!

Fast setet var riktigt starkt fanns ett par dippar i Better Days och Deadlights som är riktigt bra låtar men som inte riktigt kom till sin rätt i framförandet då de har en lite mer finstämmig framtoning jämfört med det andra lite tuffare låtmaterialet samt att det blev lite svajigt här och där. Kanske berodde det även lite på att ljudet inte kändes som att det var helt hundra anpassat på Pistonhead Stage för bandet. Men vad gjorde väl det när de avslutade med vad som kändes som deras variant av Hellacopters Soulseller i och med Feather innan de stängde spelningen med energiknippet Good Enough.

En riktigt dejlig spelning med skånepågarna som jag spår kommer ta ett stort kliv upp på större scener i och med nästa turné och skiva för det här var en riktigt angenäm konsertstund!

TEXT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTO: Basse Hellgren (basse.hellgren@rockbladet.se)
KONSERT: Liar Thief Bandit
ARENA: Pistonhead Stage/Sweden Rock Festival
DATUM: 2023-06-08

Relaterade artiklar

RELATERADE ARTIKLAR – SWEDEN ROCK FESTIVAL 2023