Klassisk spelning med Dynazty

Sweden Rock Festival 2023 är igång och ett av de allra första banden för året var inga mindre än Dynazty som uppträdde på Sweden Stage inför ett välfyllt fält, under gassande sol. Spelningen i sig känns trygg och stabil, och precis sådär “klassisk” som en typisk inledning ska göra.

Under sina 15 år som band har Dynazty stadigt utvecklats. Från att ha varit ett ganska harmlöst pudelrockband som förekom i bland annat Melodifestivalen, så är man idag ett hårdare metalband med slagkraftiga melodier och stora refränger, vars album hyllats av både publik och recensenter. Sångaren Nils Molin är dessutom också en av vokalisterna i hajpade Amaranthe, något som givetvis gjort honom ännu mer bekväm i rollen som frontman. Den självsäkerhet som Molin bär med sig stärker bandet som helhet. Detta märks stundom mycket väl, till exempel när basisten Jonathan Olsson går loss med ett solo längst fram vid scenkanten.

Att gå ut tidigt på en festival kan vara både positivt och negativt. Å ena sidan är stämningen alltid som mest på topp i starten, å andra sidan kan det hända att en majoritet av publiken inte riktigt hittat fram till själva spelningarna ännu. I det här fallet möts Dynazty av ett välfyllt fält, framför Sweden Stage och deras melodiösa hårdrock är som gjord för att kicka igång ett party. En extra eloge ska bandet ha för sin setlist, där balansen mellan tempo och mer lugna låtar är väluttänkt. Övergången mellan den nedtonade powerballaden “Yours” där Molin berör med hela sitt röstregister och den klassiskt skolade dängan “Power Of Will” sitter precis där den ska.

En extra växel läggs sedan i när den otroligt effektiva “Presence Of Mind“, kryddad med en hel del pyro, framförs med precision och när spelningen kulminerar med den allsångsvänliga “Heartless Madness“, där publiken sjunger med för full hals och dränks i ett regn av konfetti, så känns det verkligen ända in i benmärgen att Sweden Rock 2023 är igång.

TEXT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTO: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
KONSERT: Dynazty
ARENA: Sweden Stage/Sweden Rock Festival
DATUM: 2023-06-07
BÄST: “Heartless Madness”.

Relaterade artiklar

RELATERADE ARTIKLAR – SWEDEN ROCK FESTIVAL 2023