Lita Ford är svårstartad men avslutar i topp

Lita Ford med sin stjärnglans från en lång solokarriär och sin tid i The Runaways samt samarbeten med både Lemmy och Ozzy intog Festival Stage i sin vita helkroppsdress och fullkomligt strålade med stjärnglans. Dock var det lite svajigt med framförandet, men hon kämpade på och rodde det i hamn till sist.

Lita Ford kastade snyggt av sig brillorna i SRF-solen och vantarna med pondus och stjärnglans efter två låtar på grund av värmen. Tyvärr kändes det lite rörigt och lite som att hon inte hittade sin plats på scenen under början, men det är fan Lita Ford och hon tog in scenen ordentligt och pumpade ut sin rock trots det med en härlig energi. Med sin Explorer-gitarr från 1977 framförde hon även klassikern Cherry Bomb av The Runaways, men något fattades uppenbarligen då den var rätt tam. Under framförandet av sammarbetslåten med Ozzy Osbourne i form av Can’t Catch Me lyfte stämningen något och det blev lite mer spännande igen.

En hel del solon som drar ner tempot även om trummisen charmant tar en mobilfilm och dricker vatten under trumsolot. Den absolut starkaste höjdpunkten var en härlig leverans av I Close My Eyes Forever och till viss del den avslutande Kiss Me Deadly.

Lita serverade en rätt ok eftermiddagsunderhållning, men tyvärr kändes det som att det lilla extra fattades och skärpan som borde sitta nuvidlag var något nött i kanten.

TEXT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTO: Basse Hellgren (basse.hellgren@rockbladet.se)
KONSERT: Lita Ford
ARENA: Festival Stage/Sweden Rock Festival
DATUM: 2023-06-08
BÄST: “When I Close My Eyes Forever”

Relaterade artiklar