Liverecension: Lord Of The Lost & Infected Rain, Stockholm

Juni månad inleddes starkt på konsertfronten då Slaktkyrkan besöktes av tyska gothmetal bandet Lord Of The Lost samt Moldaviens stolthet Infected Rain. Rockbladet.se var givetvis på plats.

Annons 

 

Infected Rain:

Från början var tanken att Infected Rain skulle haft en egen spelning på Nalen, men sedan hoppade man ändå över till Slaktkyrkan för att supporta Lord Of The Lost. Med facit i hand ett bra beslut, för Infected Rain gör sig som allra bäst i en intim och svettig rockklubb av Slaktkyrkans kaliber, där låtarna får helt rätt inramning och där bandet får tillfälle att komma nära fansen och interagera. Mindre bra var kanske beslutet för huvudbandet, då dessa herrar får se hur Infected Rain fullständigt tar över lokalen. Redan från första stund sätter bandet tonen för vad som kommer bli en sjukt intensiv, tung och underhållande spelning, då gitarristen Vidick ställer sig vid scenens yttersta kant och med sina karaktäristiska dreadlocks headbangar i symbios till den precisionsrika scenbelysningen.

Toppa det med att Lena Scissorhands i vanlig ordning låter precis så aggressiv och passionerad som man önskar och hon är inte scen med att småprata med åskådare och vara både flörtig och dominant i sitt scenspråk. Den helt nya basisten Alice Lane gör, med sin pondus, för övrigt också ett mycket gott intryck under kvällen och Infected Rain låter extra kraftfulla under nya låten “Dying Light” där publiken på Lenas kommando får sätta sig ner på golvet i några sekunder innan alla hoppar upp som skogstokiga i låten mäktiga crescendo. Effektivt och kvalitativt!

Lord Of The Lost:

Det gick inget vidare för Lord Of The Lost i årets Eurovision Song Contest, där man som Tysklands representanter kom sist i finalen. Humöret hos bandet tycks dock ändå ha varit på topp och turnerandet har gått som på räls (senare i år ska man för andra gången agera förband åt självaste Iron Maiden). Bandets sångare Chris Harms uttrycker genuin tacksamhet till alla i publiken och konstaterar att de inte hade kunnat vänta sig ett bättre mottagande än såhär, på vad som är deras första svenska headlinespelning. Tacksamheten smittar tydligt av sig på energinivån och spelglädjen. Basisten Klaas och gitarristen Stoffers studsar runt som sockerstinna barn på scenen och alltiallon Gerrit är allmänt cool vid sitt piano. Chris Harms? Han strålar som en sol oavsett om det handlar om något fartfyllt & glättigt som “The Curtain Falls“, nedtonat vemod som “Loreley” eller den tunga “The Gospel Of Judas“.

Problemet med Lord Of The Losts spelning är inte scennärvaron, för på just den fronten är det ingen tvekan om att det blir full pott. Dock är inte låtmaterialet det starkaste. Publikens skrålande till Eurovision-bidraget “Blood & Glitter” avvärjer oss inte från att vi också måste stå ut med klyschor som “Absolute Attitude” och “One Last Song” samt den skämtsamma skräplåten “Leave Your Hate In The Comments“. Den dagen som Lord Of The Losts låtar dock motsvarar deras scennärvaro och inlevelse…DÅ kan riktiga stordåd vänta.

TEXT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTO: Basse Hellgren (basse.hellgren@rockbladet.se)
KONSERT: Lord Of The Lost & Infected Rain
PLATS: Slaktkyrkan, Stockholm
DATUM: 2023-06-01
BÄST: “Dying Light” med Infected Rain.
SÄMST: “Leave Your Hate In The Comments” med Lord of The Lost.

Relaterade artiklar