Needle Grey är tillbaka med nya singeln ‘Slaughter’ som idag släpptes med musikvideo

‘Slaughter’ är en låt som i sann modern metalcore-anda kombinerar de tyngsta riffen med hårda breakdowns och svängiga refränger. Temat är krig, särskilt invasionen av Ukraina, och betonar den psykologiska kampen av att uppleva fördärv och att hantera vreden som vill betala tillbaka för allt lidande ens land har upplevt.” – Andreas Bergström, sångare i Needle Grey.

‘Slaughter’ släpps tillsammans med en musikvideo skapad av Linda Florin och Marielle Tengström och hade även en förhandsvisning under Needle Greys gigPub Anchor i Stockholm, den 29 juni!

Bandet Needle Grey uppstod från Stockholms metalscen under 2021 och förkroppsligar den moderna metal genrens kommande skarphet. Formade med målet att sätta ett stort fotavtryck i den globala kontexten med sina dynamiska och oförlåtande kompositioner och hänsynslösa energi.

Deras debut EP “Seasons Past” innebar en lokal succé. Ett testamente till deras välspelade shower och studiojobb med producenten Robert Kukla i Obsidian Recording Studios. Kvintettens distinkta sound har sedan dess utökats genom det kommande albumet “To Exist, Beyond Our Words”, som innehåller 10 helt nya spår som lovar publiken en banbrytande succé.

‘Slaughter’ är den första låten som skrevs efter Seasons Past och är den naturliga bryggan mellan EPn och albumet “To Exist, Beyond Our Words”.

“ Det som är markant med låten är att det gång på gång visar sig vara en instrumental käftsmäll och vi hoppas att ni får uppleva den känslan när ni hör låten”, hälsar Erik Christoffersson Källström, basist och låtskrivare i Needle Grey.

Relaterade artiklar