Phil Campbell and the Bastard Sons hyllar Motörhead

Det blir ett renodlat Motörhead-set (Silver Machine gjordes förvisso av Hawkwind först) när Phil Campbell and the Bastard Sons spelar på Sweden Stage. Det tackar vi för då det egna materialet är mer än lovligt slätstruket.

Setlisten är en våt dröm för varje Motörhead-fan där de flesta klassikerna framförs. The Welsh Wanker tuggar tuggummi, är cool och låter ödmjukt sönerna ta spotlighten på scenen. Hans tre avkommor Dane (trummor), Todd (gitarr) och Tyla (bas) samt sångaren Joel Peters  gjuter ungdomlig energi i de gamla dängorna där Todd få ta de flesta av solona. Det går rykten om att Mikkey Dee kommer gästa då han befinner sig på området men så blir det tyvärr inte. Nu gör förvisso Dane Campbell ett förträffligt jobb bakom trummorna men visst hade det varit fantastiskt att se Phil och Mikkey spela ihop igen. Det visade sig dock att Phil istället gästat Rockklassiker Allstars på Pistonheadstage där herr Dee trummade…

Självklart kan ingen ersätta Motörhead men jobbet görs bra och låtmaterialet ges en rättvis behandling. Vi är alla glada över att få höra de här låtarna live på en scen igen, där dessutom en av bandmedlemmarna var med när det begav sig. Fint så. 

 
TEXT:
Fredrik Blid (fredrik.blid@rockbladet.se)
FOTO: Basse Hellgren (basse.hellgren@rockbladet.se)
KONSERT: Phil Campbell and the Bastard Sons
ARENA: Sweden Stage / Sweden Rock Festival
DATUM: 2023-06-09

Relaterade artiklar

RELATERADE ARTIKLAR – SWEDEN ROCK FESTIVAL 2023