Raised Fist – högenergisk hardcore punk och tacksamhet

Med Raised Fist – the band from the north som backdroppen skvallrar om – förväntar man sig högenergisk hardcore punk och det var exakt det de kom och gav oss… och lite till kändes det som.

Energin redan från början är hög och sångaren Alexander Hagman gör ingen besviken då han tar i för full hals, hoppsparkar omkring hejdlöst samt är väldigt tacksam mot publiken. Att de har hållit på i 30 år både märks och inte märks. Det märks för de är så tajta i leveransen men deras ålder ser inte ut att matcha 30 år på nacken som band alls. Allt detta kantat med pumpande eld sätter pricken över i:et och fulländar Raised Fist live.

Killing It, Anthem och Some of These Times fullkomligt golvade oss i publiken och avslutande Friends and Traitors var helt formidabel! Att Alexander som ett av sina dundersköna mellansnack ödmjukt berättde under konserten att han och bandet är enormt tacksamma över supporten de får under festivalen med konsertbesökare, merchköpare och hälsningar samt att det betyder otroligt mycket gör bara att respekten för dem ökar. Att Alexander dessutom hoppar ner i fotodiket efter sista låten och tackar varenda en vid staketet var så vackert att jag fick en tår i ögat till och med. Raised Fist älskade oss och vi älskade dem! <3

TEXT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTO: Basse Hellgren (basse.hellgren@rockbladet.se)
KONSERT: Raised Fist
ARENA: Rock Stage/Sweden Rock Festival
DATUM: 2023-06-09

Relaterade artiklar

RELATERADE ARTIKLAR – SWEDEN ROCK FESTIVAL 2023