Self Deception fixade fullt ställ

Trots att Self Deception fick öppna på Blåkläder Stage på Torsdagen drog de gott om publik och fixade fullt ös och sväng från början till slut. En helmysig start på dagen.

Stockholmarna i Self Deception håller absolut inte på med självbedrägeri – fast de var uppstartande band kl 11.30 så körde de på med fullt ställ då de hade med sig en arsenal av sceneffekter i form av rök, rökpelare, eld, pyro och konfetti. Det blev en musikfest utan dess like och jag tror att jag pratar för alla när jag säger att de ordnade en perfekt start på dagen.

De startade upp för fullt på 11 med just fartiga låten 11 som har ett enormt driv och känns skönt punkig. Basisten Patrik Hallgrens säregna stil var även denna gång helt perfekt när han äntrade scenen i rosa dräkt med en färgglad snusnäsduk över munnen som lyckligtvis fick åka av efter första låten. Inte bara sceneffekterna fanns där utan självaste GG6 som gästade på State of Elysium som han även sjunger på på Self Deceptions senaste album You Are Only As Sick As Your Secrets vilket även höjde publikens reaktion till 11. Innan Hell And Back berättade sångaren Andreas Clark känslosamt om hans kamp här i livet och att han älskar sin familj och att låten sätter ord på just detta. Vi fick även bland andra sköna dängor höra ljuva Stockholm Hearts, fräcka PSYCHO samt sköna Holy Water innan de avslutade med dunderhitten Fight Fire With Gasoline.

Self Deception går från klarhet till klarhet och de har satt ribban högt inför kommande spelningar med sina sceneffekter och framträdande på Sweden Rock. Jag ser redan fram emot vad de kommer hitta på härnäst. De som vill se mer av dem – se till att slå en kik på pre-showen inför Metallica på fredag 16:e Juni utanför Ullevi kl 14:00 då just Self Deception och Bombus värmer upp publiken innan insläppet.

TEXT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTO: Basse Hellgren (basse.hellgren@rockbladet.se
KONSERT: Europe
ARENA: Blåkläder Stage/Sweden Rock Festival
DATUM: 2023-06-08

Relaterade artiklar

RELATERADE ARTIKLAR – SWEDEN ROCK FESTIVAL 2023