Skid Row har nyvunnen energi med Erik

Äntligen var det dags för Skid Rows första fulla set på svensk mark med Erik Grönwall på sång. Festival Stage på Sweden Rock Festival var ett solklart val då de drog i princip fullt hus och fick oss bli ett med Skid Row!

Med nyförvärvet Erik Grönwall bakom micken i Skid Row har bandet verkligen fått en nyvunnen energi och de låter bättre än på länge. Tyvärr kunde inte Rachel Bolan vara med på spelningen på grund av en familjesituation som han var tvungen att ta hand om direkt. Bandets gitarrtekniker Kasey Sprout fick istället ta hans plats.

Eriks sång gjorde verkligen de äldre sångerna rättvisa och de som ser bandet live kommer snart lämna ta-tillbaka-Sebastian-Bach-lägret rätt fort. Erik har inte bara en enastående pipa utan hans frontmansmanér har även det utvecklats mängder sedan han klev upp på scenerna efter idol. Uttjatade I Remember You får återigen nytt liv och var en av setets bästa låtar. Gensvaret de fick av publiken var helt enormt och man kunde se idel leenden hos bandmedlemmarna när allsången ekade flera mil bort från festivalen. Gåshud!

Gitarradarparet Dave Sabo och Scotti Hill fullkomligt sprudlade med spelglädje och en skojfrisk glad energi. Det var verkligen fullt ös från början till slut med ett par uppehåll för In a Darkened Room och 18 and Life, även om just båda de även bjöd på en riktigt härlig publikstämning speciellt i 18 and Life. Eller vad sägs bland annat om höjdarklassikerna Slave to the Grind, Big Guns, Living on a Chain Gang, Piece of Me, Monkey Business och Youth Gone Wild. Bara för att jag kan och vill ha ett längre set med Skid Row propagerar jag för att även Quicksand Jesus eller Wasted Time samt Midnight/Tornado och Sweet Little Sister adderas till setlistan. Time Bomb som har den där lite malplacerade tick tack-textraden funkar mycket bättre live och även de andra två låtarna i setet från nya skivan The Gang’s All Here samt Not Dead Yet sitter även riktigt bra.

Det var längesedan Skid Row var så här bra och nu när Erik är med och bidrar väntar vi alla redan på nästa skiva!

TEXT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTO: Basse Hellgren (basse.hellgren@rockbladet.se)
KONSERT: Skid Row
ARENA: Festival Stage/Sweden Rock Festival
DATUM: 2023-06-10

Relaterade artiklar