TNT är trygga och förutsägbara

TNT firar 40 år som band och när dessa herrar, med Tony Harnell och Ronni Le Tekro i spetsen, äntrar scenen under Sweden Rocks tredje dag så händer absolut ingenting oväntat.

Nog för att man kan komma långt med trygghet och stabilitet. En festivalspelning är inte heller rätt tillfälle att experimentera för mycket med setlists. Men att de enda överraskningarna som TNT bjuder på, under vad som alltså framställts som ett 40-års jubileum, är AVSAKNADEN av vissa låtar är faktiskt förunderligt, för att uttrycka det milt. Vill man uttrycka det rakt och ärligt kan vi slänga oss med ord som skittråkigt. Harnells röst är stabil och jag ser inga ursäkter till varför man utelämnar mästerverket “Everyones A Star“. Sömnpillret “Northern Lights” hade lätt kunnat bytas ut på den fronten. Det är även mycket märkligt att inte köra titelspåret “Tell No Tales“, när man samtidigt pratar i mellansnacket om hur mycket just det albumet har betytt för karriären.

I slutändan så blir det under låtar som “Intuition“, “10,000 Lovers (In One)” och “Seven Seas” där konserten blir som mest givande, för både publik och band. Ungefär lika väntat och förutsägbart som “Kalle Anka” på julafton. Även om det inte är något fel på prestationen i sig så hade man förväntat sig mycket mer än detta, på ett 40-års jubileum.

TEXT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTO: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
KONSERT: TNT
ARENA: Rock Stage/Sweden Rock Festival
DATUM: 2023-06-09
BÄST: “Seven Seas”.
SÄMST: Att “Everyones A Star” inte spelas.

Relaterade artiklar

RELATERADE ARTIKLAR – SWEDEN ROCK FESTIVAL 2023