Trögstartat Monster Magnet

Monster Magnet är ett av de riktigt klassiska stoner-banden som dök upp under 90-talet tillsammans med bland andra Kyuss, Fu Manchu och Sleep. Jag såg bandet senast i en rätt oväntad högform på Grönans lilla scen 2017 och hoppades på nya storverk denna dag. Senaste coverplattan A Better Dystopia låter som den ska göra.

Tyvärr börjar det inte alls bra. Kastvindarna spelar ljudet ett spratt. Mr. Monster Magnet – Dave Wyndorf låter ansträngd och det är allmänt bröligt och grötigt. Både band och publik känns lika avslagna som en halvdrucken flaska Pistonhead från gårdagen. Backdropen ser ut som ett solkigt underlakan vilket symboliserar hela tillställningen rätt bra.

Men i takt med Look To Your Orb For The Warning halvvägs in i spelningen så händer något. Mer publik ansluter, bandet tänder till och det blir plötsligt ett annat gig. Boysen på scen verkar tycka det är kul att lira igen och en stark slutspurt med guldpärlorna Powertrip, Negasonic Teenage Warhead och Space Lord räddar upp detta till ett lätt rågat godkänt betyg. Det är fortfarande förbaskat kul at skråla “Space Lord, motherfucker!

TEXT: Fredrik Blid (fredrik.blid@rockbladet.se)
FOTO: Basse Hellgren (basse.hellgren@rockbladet.se)
KONSERT: Monster Magnet
ARENA: Festival Stage / Sweden Rock Festival
DATUM: 2023-06-10

Relaterade artiklar