Wig Wam har en dålig dag på jobbet

Alla har vi haft en dålig dag eller kväll. Den här dagen var det tyvärr Wig Wam som drog den nitlotten.

Som så mycket annat i livet så blir även konserter ibland till besvikelser. Norska Wig Wam är vanligtvis ett säkert kort i såna här sammanhang och sedan deras återförening häromåret så har man klämt ur sig två riktigt bra album, där de bevisat att de behärskar allsångsvänliga refränger och svängiga melodier till fullo. Förutsättningarna för en festlig spelning, en försommarkväll på Nordens största rockfestival, kunde definitivt vara sämre. Trots allt detta så lyfter dock aldrig Wig Wams spelning.

Föreställ er att ni satt er i bilen en alldeles för tidig vardagsmorgon och ska iväg till jobbet ni föraktar men ändock känner lojalitet till. Ni upptäcker att bilen krånglar och rullar fram i snigelfart, hur mycket ni än trycker på gaspedalen. Ni är alldeles för trötta för att inse att ni glömt dra ner handbromsen, därav det omåttligt tröga tempot. Lite så kan man beskriva Wig Wams spelning på Sweden Rock 2023.

Inledningsspåret “Never Say Die” som låter både intensivt och härligt på skiva blir i afton till en avslagen axelryckning. Åge Sten Nilsens röst låter ansträngd och svag, oklart om det beror på ljudet eller om han upplever röstproblem. Tyvärr fortsätter det såhär. Emellanåt försöker Wig Wam hoppa lite och få igång publiken, men det är bara några få plikttrogna som ger respons. Stämningen är avslagen och trött.

Bandet får förvisso upp gnistan något mot slutet när slutet när bekanta låtar “Forevermore“, “Do ya wanna taste it” och “In My Dreams” avverkas, men då är det snarare publiken som bidrar till upplevelsen genom att sjunga allsång. Hur mycket Åge Sten Nilsen än ler så var tyvärr inte detta en minnesvärd spelning. Gör om, gör rätt.

TEXT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTO: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
KONSERT: Wig Wam
ARENA: Sweden Stage/Sweden Rock Festival
DATUM: 2023-06-07
BÄST: “In My Dreams”.
SÄMST: Bandets energi.

Relaterade artiklar