Wolfmother är bitvis det perfekta festivalbandet

Jag håller Wolfmothers självbetitlade första platta som ett av rockhistoriens vassaste debutalbum. En rakt igenom fantastisk låtsamling och produktion. Uppföljaren Cosmic Egg ligger inte så långt efter men sedan har skivkatalogen blivit mer medioker.

Tonvikten på livescenen brukar också ligga på den hyllade debuten, så också ikväll där inte mindre än åtta av tretton låtar framförs. Nyare material som Rock On har sväng men låter som blekare kopior av de tidigare klassikerna.

Andrew Stockdale har ännu en gång nya kumpaner i powertrion. För vilken gång i ordningen är oklart men Wolfmother är mer eller mindre Stockdales soloprojekt. Trummisen är en maskin bakom skinnen och basisten gör jobbet men saknaden av den karismatiske Ian Peres är stor. Hans sätt att alternera bas och KORG-orgel var en viktig ingrediens som gjorde mycket både visuellt och ljudmässigt.

Men när Dimension, Woman, Joker And The Thief får Sweden Rock-publiken att tappa fattningen så glöms invändningarna bort en smula. Stundtals är Wolfmother det perfekta festivalbandet. Med små medel får man till ett jäkla ös och förlitar sig, med all rätt, på sin starka låtkatalog och coole Stockdales kapacitet som frontman.


TEXT:
Fredrik Blid (fredrik.blid@rockbladet.se)
FOTO: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
KONSERT: Wolfmother
ARENA: Rock Stage / Sweden Rock Festival
DATUM: 2023-06-08

Relaterade artiklar

RELATERADE ARTIKLAR – SWEDEN ROCK FESTIVAL 2023