MANDO DIAO – Kemin mellan band och publik var magiskt bra

Mando Diao hade en bra slottid och förutsättningar, och de gav verkligen sitt allt inför en stor publik på Park Stage denna ljuva sommarkväll. En härlig inramning för den inledande dagen på Lollapalooza som känts som en mjukstart.

Redan i början av Mando Diaos spelning märktes det tydligt att det här skulle kunna bli riktigt bra. Publiken var på ett riktigt härligt humör. Björn Dixgård och resten av bandet hade smilbanden uppdragna till öronen. Kemin mellan band och publik kunde liksom inte bli bättre än så här, precis så som alla konserter borde vara helt enkelt.

Det är inget snack om att Mando Diao har en hel uppsjö av hits som kan generera allsång, och det fick vi verkligen se prov på många gånger under de ca 70 minuterna konserten varade. Och den största stunden kom så klart under Strövtåg och avslutande låten Dance With Somebody där den senaste liksom aldrig riktigt ville ta slut.

De spelade så klart en hel del material från deras nya album Boblikov’s Magical World, vars figur prydde nästan hela scenen. Gillar verkligen energin i låtarna Primal Call och Stop The Train, men bäst var nog Frustration och den lugna låten Loner.

En rolig detalj under konserten var när basisten C-J flera gånger hade lite dålig koll på festivalens namn, och ropade ut Bråvalla mår ni bra, men till slut kom han på sig och rättade det till Lollapalooza. För er som inte hade möjlighet att ta er till Lollapalooza för att se Mand Diao kommer ju kunna se dem bland annat tillsammans med The Hives och The Sounds i sommar för dubbla spelningar på Dalhalla.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Sophie Carlbrant (sophie.carlbrant@rockbladet.se)
BAND: MANDO DIAO
EVENT: Lollapalooza Sthlm 2023
SCEN: Park Stage
DATUM: 2023-06-29

Relaterade artiklar