Sticky Fingers – En musikalisk bredd som summerar en hel festival

Väntan var lång innan det Austrialienska bandet Sticky Fingers intog Park Stage under öppningsdagen av Lollapalooza, men med rätt inställning så gav de sen allt inför den hänförda publiken som verkligen gillade de fick se.

Att en spelning på festival kan bli några minuter försenade hit och dit spelar ingen större roll, men 20 minuter kan bli så ödesstiget att typ all publik går därifrån. Men i princip alla som stod och väntade på att Sticky Fingers hade ett otroligt tålamod, och när väl crewet till slut fått ordning på all teknik kom äntligen bandet in, där keybordisten Daniel “Freddy Crabs” Neurath kom ut i antingen bara i kalsonger eller väldigt korta shorts och sparkade ut en fotboll rakt ut i publiken ökade energin i publiken till max.

Sticky Fingers anses vara ett av de nya stora banden från Australien och deras musikaliska bredd skulle lätt kunna summera hela festivalen. Det som kanske saknas är den rent elektroniska musiken och rap. Men annars spelar de allt från punkmusik, ska/reggae och finstämd pop. Verkligen musik för en gladfrynt festivalpublik, man blir helt enkelt bara väldigt glad av både musik och deras energi på scen.

Några låtar som fastnade lite extra var Gold Snafu, Australia Street och Outcast at last. Det här kan bli en av de banden från årets festival som jag kommer hålla lite extra koll på i framtiden.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Sophie Carlbrant (sophie.carlbrant@rockbladet.se)
BAND: Sticky Fingers
EVENT: Lollapalooza Sthlm 2023
SCEN: Park Stage
DATUM: 2023-06-29

Relaterade artiklar