Velveteen Queen – de nya uppstickarna inom rock’n’roll

Velveteen Queen är ett Göteborgsbaserat nytt och ungt rockband med musik som går tillbaka till 70- och 80-talsrocken. Bandet som startade 2021 har sedan sitt första släpp redan hunnit spela på Sveriges största festival, Sweden Rock, och turnerat med band som Nestor och Hardcore Superstar.

Velveteen Queens fem medlemmarna är alla i början av 20-årsåldern och redo att ta världen med storm. Med sitt elektrifierande sound, inspirerat av legendariska band som Aerosmith, Guns N’ Roses och Velvet Revolver, går de tillbaka till slutet av 80-talet och början av 90-talet.

Sedan sitt första singelsläpp “Trauma” (mars 2022) har Velveteen Queen som sagt redan hunnit spela på Sweden Rock Festival och turnerat med band som Nestor och Hardcore Superstar. I sommar kan man uppleva dom live på bland annat Malmöfestivalen och på Skogsröjet där de spelar med band som Saxon, Airbourne och DAD.

Bandet släppte sin andra singel “Last Sensation” i maj 2022 följt av 3:e singeln “Kenny’s Blues” i januari 2023. I februari i år kom sedan “Concrete Crusader” som är den perfekta kombinationen av “old school” rock and roll och det moderna soundet från en fantastisk produktion.

Från februari-april i år var Velveteen Queen dessutom ute på sin första riktiga turné som supportakt för Nestor på deras “1989 Illusion Tour” i Sverige och Norge. I samband med turnén släppte de även vinylen “The Theatre Sessions” i februari.

Musikbranschen förutspår redan en ljus framtid för detta osignade band och det är bara en tidsfråga innan ett av de stora skivbolagen tar notis om bandets råa talang och obestridliga energi.

Just nu spelar de in sitt debutalbum med producenten Jakob Herrmann (Top Floor Studios) som har arbetat med bland annat Anthrax, In Flames, Machine Head, Amaranthe, Danko Jones, Evergrey, Mustasch, Heat och många, många fler. Plattan beräknas släppas i mars 2024.

Soundet bygger på bra låtskrivande och spelar på Velveteen Queens styrkor: sexig, bluesig, melodisk hårdrock mixat med 80-talets ‘nasty’ rock’n’roll och 70-talets bluesrock.

Så missa inte chansen att kolla in de nya uppstickarna inom rock and roll!

VELVETEEN QUEEN LIVE 2023

24 /2 Karlstad, Nöjesfabriken med Nestor
25/2 Örebro, Frimis Salonger med Nestor
3/3 Husqvarna, Folkets Park med Nestor
4/3 Malmö, Plan B med Nestor
30/3 Uppsala, Katalin And All That Jazz med Nestor
31/3 Göteborg, Pustervik med Nestor
1/4 Oslo, John Dee med Nestor
22/4 Norrköping, Flygeln med Nestor
1/6 Nässjö


7/7 Motala, Bomber Fest Motala
14/7 Falkenberg, med Treat
15/7 Kristianstad Rockfest 2023
4/8 Skogsröjet FESTIVAL
18/8 Malmö, Rock stage Malmöfestivalen
16/9 Göteborg, Valand med Treat

Relaterade artiklar