Battle Beast kommer till Sverige för trippla power metal-högtider

Photo by Terhi Ylimäinen

Battle Beast är på ingång till Sverige. Efter att förra året ha släpp skivan ”Circus Of Doom”, som blev deras fjärde raka listetta på hemmaplan, rör sig det finländska power metal-vidundret västerut för trippla Sverigespelningar under vintern. 

Rättfram och medryckande power metal har varit Battle Beast modus operandi sedan starten 2008. Ett uttryck bandet behärskade ut i fingerspetsarna redan i upptakten. Framgångarna lät inte vänta på sig. Helsingfors-gruppen kammade omgående hem förstaplatser i stora musiktävlingar och 2011 signades de av det ansedda tyska skivbolaget Nuclear Blast.

Sedan dess har de charmat hårdrocksvärlden med sina symfoniska, melodiösa och kraftfulla dängor. Frontkvinnan med superrösten, Noora Louhimo, styr nu den hyllade liveshowen och sina mannar till Sverige för tre spelningar. Det är bara till att hänge sig, låta sig bäras med och skita fullständigt i både morgondagen och tristessen.

BATTLE BEAST
24 feb:
 Göteborg | Brewhouse
27 feb:
 Huskvarna | Folkets Park
28 feb: Stockholm | Fryshuset Klubben

Biljetterna till konserterna i Stockholm, Göteborg och Huskvarna släpps på fredag klockan 11:00.
Köp biljett här

Relaterade artiklar