De progressiva amerikanska pionjärerna Periphery till Sverige 2024

Tunga riff och teknisk förfining är melodin när det kommer till det progressiva metalbandet Periphery. Sedan de bildades i den amerikanska huvudstaden 2005 har dessa djent-pionjärer utgjort en del av genrens förtrupp. Nu är det klart att bandet kommer till Sverige 2024. 20 januari spelar Periphery på Fryshuset Klubben i Stockholm.

Periphery har tagit sin helt egna väg genom musiken. Här förenas tuggande gitarrer, lekfullt sväng och jazziga slingor på ett alldeles särskilt sätt. Kalla det progressiv metal, metalcore eller djent. En sak är i alla fall säker, Periphery tänjer ständigt på musikens gränser.

I mars släppte Periphery sitt sjunde album. ”Periphery V: Djent Is Not a Genre” gavs ut på det egna bolaget 3DOT Recordings och hyllades med fina recensioner från bland andra Blabbermouth, Kerrang! och MetalSucks. Och då Periphery nu är aktuella med sitt första nya album på fyra år kommer de till Sverige för en efterlängtad konsert i Stockholm 20 januari.


Biljetter släpps via Eventim 4 augusti kl 11:00.

Datum: 20 januari 

Plats: Stockholm | Fryshuset Klubben

Relaterade artiklar