Idag släpper Dun Ringill nya albumet ‘150 – Where The Old Gods Play Act 1’

Nordisk folk, doom och progressiv metal möter berättande texter på DUN RINGILLs nya, studioinspelade album “150 – Where the Old Gods Play Act 1”. Efter lanseringen av deras andra album, Library of Death, bestämde sig det svenska 6-mannabandet för att utmana sig själva ytterligare genom att skriva ett ambitiöst dubbelkonceptalbum som släpps som två separata album under 2023 respektive 2024.

För att förstärka berättandet valde Dun Ringill (nu med en ny trummis) att öka intensiteten i sina mörka, progressiva visioner samtidigt som de troget införlivade sina inhemska nordiska folkinfluenser.
150 – Where the Old Gods Play (act 1 och 2) är baserade på ett filmmanus skrivet av Patrik Andersson Winberg (basist och huvudlåtskrivare i bandet) och Jonas Granath (lärare i religion och litteratur).

Kontakt har tagits med filmproducenter som visat stort intresse för manuset hittills. Berättelsen, baserad i Skottland i början av 1900, kretsar kring manipulationen av kyrkan med en präst vars hemliga agenda avslöjar sig först i slutet. Akt 1 börjar med det känslomässiga spåret “Awakening”. Öppningslåtens omisskännliga driv och passion signalerar starten på en kraftfull inre resa, komplett med vändningar för bandet men också för den nu introducerade huvudpersonen, Lucia. Akt 1 avslutas med “The Last Supper”, en cliffhanger som lämnar lyssnaren angelägen om att upptäcka hur historien kommer att utvecklas i slutet av akt 2, (släpps 2024).

150 – Where the Old Gods Play Act 1 släpps på The Sign Records den 4 augusti på vinyl, CD och alla streamingplattformar. Albumet gästspelas av Per Wiberg (Keyboard på “the Parrish”) och Sara Uneback (Violin på “Nathaniels hymn” och intro till “The Devil Wears a Papal Tiara”), och är mastrad av Magnus Lindberg.

Dun Ringill firar den nya plattan med en releasefest på The Abyss i Göteborg, idag den 4 augusti!

MEDLEMMAR:
Thomas Eriksson – Vocals (INTOXICATE, Ex-GROTESQUE och DOOMDOGS)
Neil Grant – Drums (Ex- END OF LEVEL BOSS och RAAR)
Patrik Andersson Winberg – Bass (Ex-THE ORDER OF ISRAFEL och DOOMDOGS)
Jens Florén – Guitar (LOMMI och ex-livegitarrist för DARK TRANQUILLITY)
Tommy Stegemann – Guitar (Ex-SILVERHORSE)
Patric Grammann – Guitar (Ex-SOUTHERN FESTIVAL TRAIN och NEON LEON)

Relaterade artiklar