KB tar farväl av Bergsgatan 18

Nu är det bestämt och snart har det spelats klart. Det är med visst vemod och en stor dos nostalgi Kulturbolaget meddelar att de efter 30 år på samma adress stänger dörrarna till lokalen på Bergsgatan för gott i september. Men innan dess ska de se till att fylla KB:s anrika lokaler med tonerna av några av våra främsta favoriter genom åren! Med start den 29 augusti och slut den 16 september kommer de bjuda in till en hejdundrande avskedsfest där de ser fram emot att välkomna både publiken och artisterna in till värmen en sista gång. 

Annons 

 

Ägaren Totte Lundgren säger:
”En lång och givande resa går nu mot sitt naturliga slut. Att ha kunnat omges av så många fina medarbetare, besökare och artister under åren är jag tacksam för. Lika kul som det varit att få till mäktiga bokningar som Screamin’ Jay Hawkins, Patti Smith och Slayer på vårt lilla venue, har det också varit fantastiskt att kunna vara med och följa utvecklingen av artister som The Ark, The Cardigans och First Aid Kit. Denna resa ser vi fram emot att fortsätta med i framtiden. Även om lokalen inte finns, så hoppas jag att andan och passionen som kännetecknar KB lever vidare i vår verksamhet som renodlad konsertarrangör. 1982 invigdes KB på Erikslust av Dan Hylander, och det känns rätt att avsluta det sista kapitlet med honom som sista artisten på scen på Bergsgatan.

KB-andan lever vidare! Även om det inte finns någon ny lokal i sikte i nuläget, kommer Kulturbolaget att fortsätta verksamheten som en av Syd- och Västsveriges största konsertarrangörer.

De första klara namnen:
29/8 – The Hellacopters + Support
1/9 – Nationalteaterns Rockorkester
8/9 – Hardcore Superstar + Support
9/9 – Joddla med Siv
16/9 – Dan Hylander

Biljetter släpps till allmän försäljning på fredag den 4 augusti kl. 10:00.

Om KB
KB började sin resa som rockklubb i en lokal på Erikslust i Malmö 1982. 1993 gick flyttlasset till Bergsgatan 18 där klubben har levererat otaliga liveupplevelser och sena klubbnätter under sina 30 år på adressen. Den 30 juli 1993 invigdes den ännu ej färdigbyggda scenen av ingen mindre än Southside Johnny & The Asbury Jukes.

Genom åren har klubben varit ett andra hem för lokala hjältar som Wilmer X, bob hund, The Ark, The Cardigans och The Sounds. På listan över de som har spelat hos oss under våra 30 år på Bergsgatan hittar vi bland annat internationella stjärnor och ikoner som Antony & The Johnsons, Bad Religion, Bonnie Raitt, Bring Me The Horizon, Burning Spear, Danko Jones, De La Soul, Elliott Smith, Emmylou Harris, Fleet Foxes, The Game, Gwar, Henry Rollins, Jerry Lee Lewis, Kendrick Lamar, Kim Larsen, Kris Kristofferson, Lee Perry, The Libertines, Macy Gray, Machine Head, Mastodon, Mavis Staples, Megadeth, Motörhead, Monster Magnet, Parkway Drive, Patti Smith, Queens Of The Stone Age, Rival Sons, Rocky Erickson, Röyksopp, Slash, Slayer, Sonic Youth, Sparks, Steve Earle, The Strokes, Tom Jones, Van Morrison och The White Stripes; samt svenska stornamn såsom First Aid Kit, The Hives, Hov1, Håkan Hellström, In Flames, Lars Winnerbäck, Mando Diao, Mikael Wiehe, Peps Persson, Seinabo Sey, The Soundtrack of Our Lives, Timbuktu, Thåström och Veronica Maggio. Med över 3000 fler artister kan listan göras mycket mycket längre.


Relaterade artiklar