Rykande morgonkaffe i form av Ström på Skogsröjet

Kan ni tänka er hur ACDC skulle låta om de kommit från Småland och gjort låtar på svenska? Inte? Lyssna på grabbarna i Ström så får ni svaret.

Det här bandet är tämligen nyskapat med bara tre år på nacken och hittills ett album ute, men trots det har de redan hunnit supporta band som Nashville Pussy, spelat på Sweden Rock Festival och hyllats av musikjournalisten Jan Gradvall i TV4. När detta livliga ACDC-doftande band tar ton tidig eftermiddag under Skogsröjets andra dag, lagom till att folk börjar kvickna till från första festivaldagen, så gör de det med inställningen att de ska ha roligt och helt enkelt sätta igång lördagens party. En uppgift som de absolut lyckas med.

Av naturliga skäl har inte bandet särskilt många låtar att välja mellan och spelningen blir i kortaste laget. Dock fyller man ut tiden genom gemytligt mellansnack där vi får höra lite mer om bandets bakgrund och publikens stöd får ett ordentligt tack. Det känns som om bandet är något överväldigade över det fina mottagande de får och stärkta av detta lyckas de alltid hitta en extra växel under sina fartfyllda låtar. De är riktigt synkade med varandra genom hela spelningen och sångaren Zdravko Zizmond är inte sen med att ta sig allra längst ut på scenkanten och sprida sin energi vidare ut till publiken samtidigt som han trycker på i låtar som “Gul & Blå” och “Ensam är stark“, som båda gör sig extra bra live.

En drivande och riktigt underhållande spelning, som många besökare kunde avnjuta till morgonkaffet och strax efter spelningen slut så anar man nyvunna fans bege sig till merchandisen och inhandla bandets skiva. Sannerligen ett gott betyg.

TEXT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTO: Roger Johansson (roger.johansson@rockbladet.se) och Tova Hellberg (tova.hellberg@rockbladet.se)
KONSERT: Ström
PLATS: Skogsröjet, Rejmyre
DATUM: 2023-08-05

Relaterade artiklar