‘Smile, World’ – senaste låten från Black Stone Cherrys kommande album

BLACK STONE CHERRY har nu gett ut ännu ett smakprov från deras kommande, åttonde
studioalbum Screamin’ At The Sky som släpps den 29 september på Mascot Records. Den senaste singeln Smile, World påminner oss alla om att sprida bra vibbar och finna det positiva i vardagen.

Annons 

 

Bandet berättar:
“Titeln till Smile, World säger allt. Det är något vi tycker att världen behöver mer av, särskilt i dessa dagar. Vi blir alla överrumplade, ledsna, galna, frustrerade etc…men ibland är det bäst att bara luta sig tillbaka, få lite perspektiv på saker och helt enkelt le mot världen.”

Kvartetten från Kentuckys senaste opus Screamin’ At The Sky ges ut den 29 september på Mascot Records. Den kommer att finnas tillgänglig som LP på vit vinyl, ett deluxe-set på vinyl i begränsad upplaga, LP på blå vinyl i begränsad upplaga (endast tillgänglig via HMV i Storbritannien) vanlig CD och digitalt.

Bandet frågade sina älskade Cherryheads, ”Vad får dig att le med hela ansiktet?” och sedan bad de dem skicka in videoklipp som hade chansen att komma med i ett montage till videon. Kolla in slutresultatet här:

Efter deras överväldigande framträdande som huvudattraktion på Wales Steelhouse Festival kommer bandet (som består av Chris Robertson (sång, gitarr), Ben Wells (gitarr, bakgrundssång), John-Fred Young (trummor, bakgrundssång) och ”nye” bassisten Steve Jewell Jr i september än en gång korsa Atlanten för en radda utsålda spelningar i små intima lokaler i Storbritannien och Irland.

Screamin’ At The Sky innehåller enbart nyskrivet material som skrevs gemensamt då bandet var på turné. De gjorde sedan något de alltid velat göra, spela in plattan i The Plaza Theatre i Glasgow, Kentucky, USA som är en legendarisk konsertlokal med plats för drygt 1000 personer som uppfördes 1934 med fantastisk akustik. I juni 2022 hyrde bandet hela stället och fraktade dit all sin utrustning och betrodde tekniker Jordan Westfall. Det förlade kontrollrummet till källaren och placerade trummorna på scenen. Allt har gjort den kommande plattan till en höjdpunkt i bandets produktion.

Black Stone Cherrys senaste platta, The Human Condition, gavs ut i oktober 2020 och blev det sjätte i rad att gå in som nummer 1 på Storbritanniens rockalbumlista. Singeln Again var bandets största i USA på 10 år där den nådde plats 15 och deras bästa någonsin i Kanada där den hamnade på topp 15. Albumet har samlat 50 miljoner streams jorden runt. Bandet har under åren sålt ut arenor och delat scenen med en radda band som Alter Bridge, Def Leppard, Gov’t Mule, Nickelback, Lynyrd Skynyrd, Bad Company, Mötorhead, Halestorm, Stone Temple Pilots, The Darkness och ZZ Top. 2018 spelade Black Stone Cherry inför 100 000 åskådare på Download Festival som förband åt Guns N’ Roses och 2021 spelade de på den legendariska Royal Albert Hall som dokumenterades på DVDn Live From The Royal Albert Hall…Y’All.

Relaterade artiklar