Wacken Open Air 2024 – slutsålt efter bara 4,5 timmar

Efter avslutningen av årets mycket utmanande upplaga av Wacken Open Air i norra Tyskland började förköpet på söndagen kl. 20.00. Redan klockan 00:30 kunde arrangörerna meddela “Sold Out” för den 33:e Wacken Open Air, som kommer att äga rum från 31 juli till 3 augusti 2024.

Annons 

 

“Vi är mer än tacksamma för våra fans förtroende, kommenterar arrangören Holger Hübner.
Metalheads vet att vi kommer att göra vårt bästa för att erbjuda dem en fantastisk show, denna gång efter det övergripande temat “Witches & Warlocks”. Vi är mycket glada över de positiva reaktionerna på programmet, som redan utannonserats med bland annat Scorpions och Amon Amarth. Och det kommer fler höjdpunkter framöver!”

Arrangören Thomas Jensen tillägger:
“Särskilt efter den svåra starten på festivalen i somras, när en del av vår metalfamilj inte kunde vara med på firandet, uppskattar vi att den här gemenskapen står med oss ​​och håller ihop. Det faktum att alla 85000 biljetter redan är borta är helt enkelt fantastiskt. Metalheads är bäst!”

Under den sista kvällen av årets upplaga tillkännagavs nya band inför nästa års festival inför en jublande publik. Wacken Open Air 2024 kommer att äga rum från 31 juli till 3 augusti 2024.
Återigen kommer det att finnas ett tema som löper genom hela festivalen: I linje med det mystiska, magiska numret 33 kommer det att vara “Witches & Warlocks”. Detta kommer också att visa sig i W:O:A:s övergripande utseende, konstnärliga framträdanden och programinnehåll.

På grund av den extrema nederbörd som föll i början av veckan på årets festival, och den betydande inverkan det hade på platsen, var det svåra men oundvikliga beslutet tvunget att fattas för att stoppa ytterligare tillträde till årets festival. Gäster som inte kunnat närvara kommer att få tillbaka biljettpriset och få förköpsrätt på biljetter för 2024.

Relaterade artiklar