ALBUMRELEASE: Scumbag Millionaire – ‘All Time Low’

Göteborgsbandet Scumbag Millionaire släpper idag sitt tredje fullängdsalbum ‘All Time Low’ och ikväll slår de till med en “regel-lätt” releasefest i sann punkrockanda. Specialinbjudningar har gått ut i form av vad de själva kallar ett audiogram på vinyl och förutom att de kommer köra några låtar från nya albumet har de även bjudit in band de själva gillar att se på scen, inga mindre än Troublemakers och The Boatsmen.

Scumbag Millionaires musik har bland annat beskrivits som högenergisk rock ‘n’ roll som sömlöst blandar skandi-rockens guldålder med en modern punkrock-twist. Eller helt enkelt som action rock. Fart är det iallafall. Fullängdaren “All Time Low” som släpps idag (Suburban Records) är bandets tredje album efter debutplattan “Speed” (2018) och “Poor and Infamous” (2020). Tidigare i år släpptes också “Barely Alive” som är en b-sidesamling av låtar som inte kommit med på de vanliga albumen.

Hur känns det nu med skivsläppet, är det något ni tycker skiljer sig åt jämfört med era tidigare album?

“Vi är givetvis glada att äntligen få dela vårat alster med alla andra. Några låtar kan nog sticka ut lite mer jämfört med tidigare album då det är mycket mer piano och orgel men i övrigt skiljer det nog inte så mycket. Scumbag låter Scumbag. Sen varierar sig väl varje platta litegrann på ett naturligt sätt eftersom vi arbetar med olika personer vid olika tillfällen.
Just detta album spelade vi in i Örebro med producenten Hannes Littorin Studio Bombshelter (Truckfighters) under ca 9 dagar. Det är den längsta sammanhängande tid vi spelat in i en studio under en inspelning ihop hela bandet. Arbetsmässigt så blev den till största delen inspelad live då man står i samma rum och lägger grunderna. Så man kan väl säga att den satt mer eller mindre som en grundtagning.”

Photo Credit: Richard Bloom

Vi kommer ju köra en liten intervju som publiceras längre fram då dagens fokus ligger på releasen. Men innan vi avrundar så kan ni väl berätta lite om kvällens releasefest och framförallt inbjudningarna!

“Albumreleasen ville vi fira ihop med våra vänner på så vis att vi inte enbart ska stå på scenen och framföra våra låtar. Vi vill hinna njuta av det, festa, umgås och själva lyssna på liveband. Så utöver att vi självklart kommer spela några av våra nya låtar så har vi bjudit in band vi själva gillar att se; Troublemakers och The Boatsmen. Det kommer bli en grym fest ihop med vänner som har haft turen att få en personlig inbjudan. Och där ville vi slå på lite extra, ingen vanlig traditionell digital inbjudan.”

Ja, jag är ju en av de lyckligt lottade att ha fått er inbjudan och kan bekräfta att den är rätt unik. Ni har alltså skickat ut personliga inbjudningar i form av en guldfärgad vinyl med det intalade budskapet att man är bjuden, följt av lite gött sväng. Var det en självklarhet att lägga lite extra krut på detta?

“Vi ville ha en personlig touch på inbjudan och tyckte det var en kul grej att sticka ut lite. Ett ‘audiogram pressat på vinyl’, det hade man ju själv gillat att få! Senaste releasen var ju dessutom under pandemin och det blev ingen fest, vilket var jäkligt tråkigt. Gången innan dess skickade vi ut en snyggt tryckt inbjudan och nu ville vi toppa det lite. Idiotiska ekonomiska grejer har vi ju gjort innan, det är så vi jobbar, haha!
Go big or go home.”

Jag kan bara hålla med – kul inbjudan! Jag tog mig friheten att slänga ihop ett litet oproffsigt hemmaklipp så att läsarna kan få ett litet smakprov på vad vi snackar om. Antar att responsen från de inbjudna har varit rätt positiv?

“Ja vi har fått massa fin respons och många har ju även delat och taggat oss i sina stories osv. Folk blev glatt överraskade och det är ju skitkul även för oss!”

(Hemmavideo av undertecknad)

All Time Low‘ består av 14 låtar och släpps den 22 september 2023 via Suburban Records.
Scumbag Millionaire kommer i höst att spela i Holland (Suburban Records egna fest med flera band som ligger under bolaget), i Spanien och på Valand i Göteborg den 24 november där de öppnar för The Nomads.

Biljetter till Valand hittar ni här!

Vill du läsa mer gött snack med bandet utöver själva skivsläppet så håll utkik efter kommande intervju på Rockbladet. Förvänta er en grund djupdykning i allt från roligaste musikvideon att spela in & udda saker fans ramar in, till truckerkepsens betydelse och närkommande release av “Avenue A sessions”.

ALL TIME LOW ute nu!

SKRIBENT: Cathrin Linné (cathrin.linne@rockbladet.se)
INTERVJU: Scumbag Millionaire

Relaterade artiklar