CORRODED släpper nya singeln ‘The More Things Change’ från kommande album

Metalbandet CORRODED från Ånge släpper sin nya singel ‘The More Things Change’, från kommande nya album. Breaket för bandet kom 2009 med låten Time And Again och debutalbumet ‘Eleven Shades of Black’. Sedan dess har de släppt ytterligare fyra album, turnerat obevekligt (inklusive flera europeiska turnéer, både på egen hand och som stöd för band som Airbourne), haft temalåten för Expedition Robinson och musik i det globalt populära tv-spelet Battlefield. Deras senaste (5:e) album ‘Bitter’ släpptes 2019, följdes av en europeisk turné och avslutade året med en liten förändring i line-up (då långtida medlemmen Tomas Andersson lämnade bandet).

Annons 

 

Som för de flesta band slog pandemin hårt, men bandet grävde ner sig i ett svart hål och spelade in sitt sjätte album – arbetstiteln ‘Plague’. De kommenterar:

”-Vi har fem ”barn”…var och en är lika viktiga som de andra…men det här är vårt kärleksbarn, vår väldigt speciella ”late bloomer” eller ”sladdis”, född ur pestens ångest och tristess…och, förutom masteringen så är allt gjort av oss själva…välkommen till CORRODEDs mörka själ… njut av resan..”

Det andra smakprovet på det nya albumet är singeln ‘The More Things Change’ och den sätter ribban högt och hårt för vad som komma skall. Trummisen Per Soläng skriver:

– “The More Things Change”…tja, hur låten blev till är något helt annat än hur vi från början började arbeta med den som ett riff…och här är den, den förklarar ganska mycket hur en låt kan förändras från själva embryot till en fullvuxen låt…och det var faktiskt en av de första idéerna för det här albumet, njut.”

CORRODED‘s nya singel The More Things Change släpps den 22 September via Despotz Records, deras nya album “Plague” släpps denna höst.

Relaterade artiklar