FIREWIND och MASTERPLAN gör en gemensam Sverigeturné – MASTERS OF FIRE Tour 2024.

Grekiska power metal-ikonerna FIREWIND med den exceptionella gitarristen Gus G (Ozzy Osbourne, Arch Enemy, Dream Evil) och det kompetenta bandet. Med karismatisk röst och ny i bandet sedan 2020, bevisade nyligen Herbie Langhans (Avantasia, Radiant, Seventh Avenue) på årets festivalspelningar att FIREWIND är på en ny nivå.

FIREWIND är en fashionabel blandning av Hårdrock och Power Metal och de turnerar nu med en ny scenuppsättning och en fantastisk ljusshow.

FIREWIND firade 20-årsjubileum 2022 och de jobbar på sitt 10:e studioalbum som kommer att släppas i januari 2024 på AFM-records.

Line up:
Gus G – Gitarr
Petros Christo – Bas
Johan Nunez – Trummor
Herbie Langhans – Sång

Tyska power metal-legenderna MASTERPLAN grundades 2002 av Roland Grapow och Uli Kusch, som båda precis lämnat Helloween. Det här nya bandet förvandlades snabbt till en kraft att räkna med: debutalbumet “Masterplan” fick ett enormt genomslag i början av 2003 och bandet firade sin första listframgång i hela Europa och den oerhört snabba uppbyggnaden av en enorm, världsomspännande fanbas.

Bandet hyllades tidigt som THE Melodic Metal-sensation. Två ex-Helloween-medlemmar Roland Grapow och Uli Kusch tillsammans med den förstklassiga sångaren Jorn Lande och lade sedan till denna mix Axel Mackenrott (keyboard) och basisten Jan S. Eckert. En supergrupp var född.

Men 2007 var förändring på väg när sångaren Lande och trummisen Kusch lämnade bandet.

MASTERPLAN är nu på väg att släppa sitt sjunde studioalbum i januari 2024.

Line up:
Roland Grapow – gitarrer
Axel Mackenrott – keyboard
Rick Altzi – Sång

Jari Kainulainen – Bas
Kevin Kott – Trummor

FIREWIND och MASTERPLAN – MASTERS OF FIRE Tour 2024:

Torsdag 21/3 MALMÖ – PLAN B

Fredag 22/3 GÖTEBORG – SURR ARENA

Lördag 23/3 GÄVLE – GASKLOCKORNA

Söndag 24/3 STOCKHOLM – BIBLIOTEKET LIVE

Biljetter ute nu!

Turnén presenteras av MFP, Rockantenne, Metal Hammer Guitar, Slam och Musix.

Relaterade artiklar