FOTOGALLERI: Satan Takes A Holday + The Gems

Fredagen den 15 september var det dags för två av stans mest energifyllda band att inta Debaser Strands scen, Satan Takes A Holiday och The Gems.

The Gems inledde kvällen med 40 minuters långt set som innehöll förutom den enda släppta singeln ‘Like A Phoenix’, en dryg handfull låtar som ännu ej är släppta. Fullt ös från start till mål, kan inte annat än säga att man smått längtar efter deras debutalbum, låter riktigt lovande helt klart.

Jag brukar säga att om man behöver en rejäl energiboost så här på hösten bör man om man får möjlighet att kolla på Airbourne, det är ju bara fullt ös rakt igenom. Samma gäller även kvällens huvudakt Satan Takes A Holiday, och där kan man ju lägga till att de har en sinnessjukt bra känsla med sin variation av musikstilar. Det är punkigt, rockigt och popigt på en och samma gång. Kvällen bjöd så klart på många låtar från senaste albumet ‘Satanism’ som verkligen tar lyssnare tillbaka till svunna tider med Clash och Sex Pistols, fast så klart med modern produktion.

Mina favoritlåtar för kvällen blev helt klart ‘A New Sensation’, som är en lite mer av en mid-tempo låt lite i Muse-anda. Förutom den så blev det ‘Who Do You Voodoo’, Missy, ‘Set Me On Fire’ och ‘The Beat’.

BILDER – THE GEMS

BILDER – SATAN TAKES A HOLIDAY

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTO: John Karlsson
KONSERT: Satan Takes A Holiiday + The Gems
PLATS: Debaser Strand / Stockholm
DATUM: 2023-09-15

Relaterade artiklar