Kill the Kong släpper sin tyngsta låt hittills med Björn Strid på gästsång

Idag släpper det sju man starka metalbandet från Västerås singeln ‘Deepfall’ med en rykande färsk musikvideo. Låten vittnar om att bandet har experimenterat en hel del med sitt sound.

Annons 

 

Tyngre territorium har utforskats där blytunga rytmer leker med både pitch och drops för att vidare utvecklas mot stora melodiska dimensioner i refrängerna, något som Kill the Kong har kännetecknats av sedan starten 2015. Som medproducent har man samarbetat med Buster Odeholm (känd för sitt arbete med Thrown och Humanitys Last Breath) som även har mixat och mastrat låten. Inte nog med detta så gästspelar Adam Janzi (Vola) percussion, dessutom dyker självaste Björn Strid (Soilwork) upp på gästsång. Alla dessa parametrar gör att Kill the Kong bjuder på en rejäl åktur och kraftfulla ‘Deepfall’ är bara början.

I musikvideon till “Deepfall” har bandet återigen samarbetat med videoproducenten David Andersson. Ambitionen var att fånga den mörka atmosfären, men samtidigt behålla bandets närvaro i videon. Samarbetet kombinerar bandets musik med David Anderssons stil, vilket effektivt förmedlar deras vision. Videons råa atmosfär förstärker det mörka temat och fängslar tittaren.

Relaterade artiklar