VV – Ville Valo – kommer till Sverige efter tio års frånvaro!

Efter en lyckad turné och festivalspelningar runt om i Europa återvänder Ville Valo till Sverige för första gången på ett decennium. Publiken på vårens Sverigekonserter kommer få höra en blandning av Valos nya material och klassiska låtar från hans forna band HIM. Ville Valo – eller VV som han numera kallar sig – spelar i Göteborg 26 april och Stockholm 29 april.

Annons 

 

Ville Valo gjorde sig ett namn som karismatisk frontman i gothrock-fenomenet HIM. Den finska gruppen inledde sin bana i mitten av 90-talet, hängde ihop i två årtionden och fick under tiden en hel del platina- och guldskivor, Grammisnomineringar, radiohits, flera #1-placeringar och skapade finsk musikhistoria genom att vara det första och enda finska bandet som sålt guld i USA. HIM tog farväl från omvärlden 2017.

Ville Valo, eller VV som är hans nya artistnamn, släppte i januari 2023 sitt debutalbum ”Neon Noir”. På denna står soundet från hans gamla band att känna igen, och den där storslagna romantiken och monumentala melankolin som utmärkte HIM ges här samma svängrum.

Som support ser vi det gotiska, heavy metal/shoegaze-bandet Zetra.

VV
Support:
 Zetra
26 april:
 Göteborg | Pustervik
29 april: Stockholm | Berns
Biljettsläpp:
 15 sep kl 11:00 via fkpscorpio.se.

Relaterade artiklar