FKÜ släpper video till titelsingel för det nya albumet – The Horror and the Metal

F.K.Ü. släpper ny singel och video som heter ‘The Horror and the Metal’ från det nya albumet med samma titel.

Annons 

 

Den avslutande raden till titelspåret på det nya albumet sammanfattar ganska mycket essensen av F.K.Ü.
Kraftigt inspirerad av 80-talets skräckfilmer och crossover thrash metal (mest S.O.D. om jag ska vara ärlig) fröet till det som skulle bli F.K.Ü. planterades redan 1987, men det skulle dröja ytterligare 10 år innan killarna fick ihop sig och faktiskt skapade lite musik för världen att höra. På den tiden i slutet av 90-talet var att spela den här typen av musik förmodligen det mest ocoola man kunde göra, men de har alltid hållit fast vid sina knivar och gjort sin egen grej och aldrig följt trender i den nuvarande musikscenen. Nu, efter 5 album och otaliga liveshower, har F.K.Ü. återvänder med sitt mest definierande och hårdslående album hittills: The Horror And The Metal.

Albumet är ett enkelt uppdrag och tjänar till att cementera de två grundpelarna i F.K.Ü. Skräck är det övergripande temat för bandet och dess filmer från 80-talet fungerar som deras främsta lyriska och visuella inspiration, och Metal är det som rinner genom dessa killars ådror. Med en fot i Bay Area thrash metal och en i crossover metal från östkusten har de skapat sitt eget hopkok av thrashing skräckmetallsånger som säkerligen kommer att antända alla mosh pit.

Återigen producerad av bandets sångare (som vi i det här fallet kommer att referera till med hans födelsenamn) Lawrence Mackrory (BLOODBATH, KATATONIA, VOMITORY), låste bandet in sig i Rorysound Studios i början av 2023 för att börja spela in det nya albumet. När de efter ett par månader äntligen dök upp genom ytterdörren (inte olikt hur Jack Torrance bröt igenom badrumsdörren med en yxa) hade de skapat ett skräckmetallmästerverk som kommer att eliminera all osäkerhet om vad deras avsikter är. Även om de aldrig lämnade, är det dags för alla att veta att F.K.Ü. är tillbaka!

Citat från bandet:
“Vi har aldrig tidigare känt oss så säkra på ett album. Vi ville vara direkta och raka och vi trimmade verkligen soundet av de här låtarna och gjorde dem till det bästa de kan vara. Varje sekund på albumet behövde vara engagerande och vi känner verkligen att vi har uppnått det. När allt kom ihop kände vi att istället för att skapa ett intrikat konceptalbum, borde vi bara vara så raka som möjligt. Det är därför vi helt enkelt bestämde oss för att kalla albumet “The Horror And The Metal”, för att bara göra det så definierande som möjligt, en mission statement för vad det här bandet handlar om.”

F.K.Üs nya singel The Horror and the Metal släpps den 13 oktober med en musikvideo på Despotz Records, deras nya album med samma namn är satt till den 9 februari.

More from F.K.Ü.
Facebook: https://www.facebook.com/moshoholics
Instagram: https://www.instagram.com/fkumoshoholics/
Twitter: https://twitter.com/fkumoshoholics 
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5h0HlqYN5TvocKVL1NSJ80?si=u2P60X7RR_uD2Xkpzio03Q
Apple Music: https://music.apple.com/se/artist/f-k-%C3%BC/279280044

Relaterade artiklar