Lucifer har släppt ny singel och video, ‘At The Mortuary’, från kommande album

Lucifer har släppt sin nya singel “At The Mortuary” (Halloween Edit) och video från kommande album “Lucifer V” som släpps 26 januari. Efter skivsläpp blir det Europaturné tillsammans med Angel Witch. 

Annons 

 

Johanna Platow Andersson bildade Lucifer i Berlin 2014. Sedan 2016 har bandet sin bas i Stockholm och har släppt 4 album, turnérat världen med över 200 spelningar i backspegeln, blivit nominerade till musikpriser och fått stor medial uppmärksamhet internationellt. Lucifers musik är djupt rotad i 70-talets tyngre rock med tonvikt på starka refränger och krokar. Fleetwood Mac möter Black Sabbath har det sagts, eller Venom och ABBA i ett oheligt förbund.

“Our new single & video ‘AT THE MORTUARY (Halloween Edit)’ is out today. It is a necromantic rocker spanning over all genres Lucifer touches. Doom and heavy rock with a catchy but notoriously morbid pop sensibility. The song is about getting reunited with your deceased great love and definitely a great number to make out to on the cemetery or to just cruise around in your 1969 Cadillac hearse, smoking cigarettes.”
– Johanna Platow Andersson

LUCIFER:
Johanna Platow Andersson: sång
Nicke Andersson Platow: trummor
Martin Nordin: gitarr
Linus Björklund: gitarr
Harald Göthblad: bas

TURNE MED ANGEL WITCH 2024
Mer datum tillkommer!
Feb 2 Flensburg Roxy w/ ANGEL WITCH
Feb 3 Kassel Goldgrube w/ ANGEL WITCH
Feb 4 Berlin Lido w/ ANGEL WITCH
Feb 6 Utrecht De Helling w/ ANGEL WITCH
Feb 7 Maastricht Muziekgieterij w/ ANGEL WITCH

Sep 28th, Ultimate Rock Fest, Karlskrona, SWE

Relaterade artiklar