NY SINGEL. “Jag var ung och heartbroken” – Felin växlar upp med starka “Worst Regret”

Felin är aktuell med nya singeln “Worst Regret”. Låten, som är en av hennes starkaste hittills, är det tredje släppet i en serie singlar som getts ut under året. Texten till “Worst Regret” skrev Felin (Elin Blom) redan 2011 när hon bodde i Los Angeles och just fått hjärtat krossat. Då var dock ljudbilden en annan, låten har nu fått en ny musikalisk kostym.

Annons 

 

– “Worst Regret” handlar om processen att komma över någon. Det känns skit, samtidigt som du vet att den här personen var helt fel för dig. Du är arg på hen för att hen krossade ditt hjärta, men främst är du arg på dig själv för att du lät personen krossa ditt hjärta. Egentligen visste du innerst inne från början hur det skulle sluta, säger Felin och fortsätter:

– Jag skrev faktiskt texten i verserna när jag var ung och heartbroken över en kille i LA för 12 år sedan. Den låten var dock helt annorlunda, och även om den låten aldrig kom ut, älskade jag fortfarande texten och har burit med mig den och jag är glad att den fick nytt liv nu i ”Worst Regret”. 

Elin startade sin karriär tidigt. Genom åren har hon flyttat runt i världen och utvecklat både sitt låtskrivande och artisteri. Endast 16 år ung tävlade hon med gruppen Sister Twister i UMK, Finlands svar på Melodifestivalen. I Sverige är det många som känner igen henne från Idol där hon kammade hem en sjätteplats 2010. Sedan dess har Elins konstnärliga uttryck ändrats en hel del. 

Numera bor hon i Stockholm och är i dag soloartist under namnet Felin som är en kombination av hennes eget namn Elin och nyblivna maken Fredriks begynnelsebokstav. Fredrik Etoall, som är fotograf och videoregissör till yrket, ligger bakom det visuella som är en viktig bit av Felins konstnärskap. 

Något annat som är viktigt för Felin är människors lika värde, vilket ofta märks i hennes texter. Hon är engagerad i HBTQI-frågor och är en del av det internationella nätverket Keychange som verkar för en mer jämställd musikbransch där alla musikstilar och könstillhörigheter är representerade.

Mer info om Felin:

Instagram I Facebook I TikTok I YouTube I Spotify

Relaterade artiklar