Pretty Maids är tillbaka!

Om man växte upp och var “hårdrockare” på 80-talet så känner man självklart till danska PRETTY MAIDS. Bandet släppte 1984 sin första fullängdare, “Red, Hot & Heavy” och vem minns inte titellåten och den inledande “Back to Back” m.fl.

Annons 

 

Debuten följdes upp av “Future World” 1987 som såldes i över 300000 exemplar. Efter tredje fullängdaren “Jump the Gun” splittrades bandet, så att bara gitarristen Ken Hammer och sångaren Ron Atkins blev kvar. Med ny trummis och basist släpptes den formidabla plattan “Sin-Decade” 1992 som bland annat innehöll hiten “Please Don”t Leave”, en cover på en Sykes/Lynott-låt. Bandet har fortsatt att släppa grymma album och senaste “Undress Your Madness” (2019) är inget undantag.

Sent på året 2019 diagnostiserades sångaren Ron Atkins med cancer och de planerade spelningarna tidigt 2020 ställdes in. Men till sommaren 2024 är Pretty Maids tillbaka och gör utvalda spelningar och den enda i södra Sverige kommer att vara på Time To Rock och det är vi väldigt stolta över. Ett av de allra bästa hårdrocksbanden i Skandinavien någonsin!

Time To Rock Festival 2024 går av stapeln 5-8 juli i Knislinge

Festivalen har varit igång sedan 2006 och är Skånes största rockfestival.

Relaterade artiklar