Ricky Warwick är brutalt ärlig berör verkligen under sin spelningen i Stockholm 

Det finns i många gitarrister som gör akustiska turnéer och spelar i princip bara låtarna som de mest inbitna fans vill höra en annorlunda version utav. Sedan finns det en Ricky Warwick, han har spelat gitarr med bland annat Mr Mighty, Thin Lizzy och Black Star Riders för att nämna de största.

Annons 

 

Richy Warwick som solo, inför biblioteket på Södermalm är något som verkligen berör på djupet. En tidtagskvöll, går han upp på scen, med enbart en gitarr hängandes runt halsen och underhåller publiken som om det sista han skulle göra. Intimiteten skapas han berättar om alla historier bakom låtarna, mär arbetare alltid beställde whiskyn med lemonad efter sitt skiftslut eller när hans mor klagade över att han skulle ta ett riktigt jobb i stället för att vara med i olika band genom åren. När hon äntligen fick höra honom på radion i princip varje dag med Black Star Riders, då gav hon med sig. Vi får höra många låtar från det senaste albumet ”When Life Was Easy And Fast” från 2021, bland annat ”Fighting Heart” och ”You Don’t Love Me”. Min absoluta favoritlåt ”Celebrating Sinking”, helt oförglömlig i sin akustiska version. Givetvis drar han några låtar med The Almighty som många känner igen. ”Free N Easy” är aldrig fel att få höra, samma gäller ”Joneston Mind”. Det absolut bästa under hela kvällen är när han spelar låtar med Thin Lizzy, ”Southbound” och ”Borderline” är väldigt underhållande i akustisk tappning.

Klassikerna ”Jailbreak”, ”The Boys Are Back In Town” och ”Dancing In The Moonlight” går inte att misslyckas med när Ricky Warwick står bakom gitarren och sjunger som om det vore hans sista spelning någonsin. Publiken som samlats får höra en riktigt unik spelning, något av det bästa någonsin helt enkelt när det handlar om akustiska lite mindre gig i huvudstaden.

Fotograf: Basse Hellgren

Recensent: Joanna Hemmingsson

Relaterade artiklar