Strÿkenine visar en tyngre och hårdare sida med nya singeln Inside

Det svenska rockbandet Strÿkenine släppte sitt första fullängdsalbum – Strÿkenine 1 –  under sommaren 2021. Albumet föregicks av EPn Nowhere To Run som kom ut under 2018. Nu är det dags för ny musik från bandet, som fredagen den trettonde oktober släpper singeln Inside. Den här gången är musiken hårdare än tidigare, och det låter riktigt bra.  

Annons 

 

Strÿkenine är en dynamisk rockkvintett som utstrålar självförtroende och har en smittsam kärlek till det de gör. Bandet består av Alex Zackrisson, Tony Bakircioglu, Jacob Petajämaa, Henrik Remesaho och Andi Sarandopoulos. De möttes i övre tonåren och förenades genom sin gemensamma kärlek för rockband från åttiotalet. Inom gruppen föddes visionen att skapa ett nytt hårdrocksband där de kunde kombinera allt som de älskar med åttiotalets hårdrock med ett nytt, modernt och hårdare producerat sound. Genom att blanda sitt eget nyskapande med nostalgisk åttiotalsrock har de skapat ett sound som fångar många lyssnare, och bandet har fått en snabbt växande skara av nya fans. 

Bandmedlemmarna i Strÿkenine säger att de nu har ändrat sitt sätt att angripa soundet. Tidigare hade de blicken vänd utåt och försökte imitera vad andra gör, men nu har bandet vänt blicken inåt. Nu är det låtidéerna som får visa vägen för musiken istället för att den kreativa processen ska behöva anpassa sig till en större helhet. Det har gjort att låtarna har fått en personligare touch, och det känns mer äkta. 

Om den nya singeln säger bandet så här: “Den skildrar en destruktiv livsstil sedd ur både offrets och förövarens perspektiv. Låttexten baseras på våra egna erfarenheter gällande självdestruktiva tendenser och manipulativa beteenden, men vi vill också belysa hur viktigt det är att ta hand om varandra, att bli självmedveten och att växa som person. Hur du väljer att avsluta ett mörkt kapitel kan ha betydelse för resten av ditt liv. Alex kom på den ursprungliga idén till låten, sedan har vi skrivit om musiken tillsammans flera gånger. Eftersom texten är av det mörkare slaget föll det sig naturligt att utforska en lite tyngre och hårdare sida av oss än vad vi har gjort förut. Vi är väldigt nöjda med hur Inside blev i slutänden; hur den visar oss som band och hur musiken och låttexten passar ihop.” 

Det Strÿkenine som nu är tillbaka med ny musik är ett tyngre, större och mognare band än tidigare. “Vi är tillbaka, och vi är bättre än någonsin”, hälsar bandet. 

Bandet har bestämt sig för att anpassa sig till de vanor som dagens lyssnare har. Därför vill de frångå det traditionella sättet att släppa album och istället släppa sin nya musik genom att fokusera på en låt i taget, inte bara i studion utan också i media. Det kommer att resultera i ett antal singelsläpp där den första nya singeln alltså är Inside. Vi kommer längre fram att kunna se fram emot fler starka singelsläpp plus ett nytt album. Den nya musiken från bandet släpps via Raw Street Noise.

SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)

BANDFAKTA STRYKENINE

MEDLEMMAR
Jacob Petäjämaa – Sång
Andi Sarandopoulos – Gitarr
Alex Zackrisson – Gitarr
Tony Bakirciouglu– Bas
Henrik Remesaho – Trummor

Här hittar du mer information om Strÿkenine:

Relaterade artiklar