Alice Cooper återvänder till Gröna Lund

Han gjorde sin första konsert på Gröna Lund redan 1975 och har spelat inte mindre än 6 gånger, både under eget namn och med vapendragarna i Hollywood Vampires. Med ett nysläppt och hyllat album i bagaget och en stundande europaturné, kan vi idag glädjande meddela att arkitekten av shock rock kommer tillbaka till tivolit en sjunde gång! Den 9 juni kl. 20.00 ser vi fram emot att få välkomna Alice Cooper tillbaka till Gröna Lunds Stora Scen.

Annons 

 


Alice Cooper inledde sin karriär på 70-talet och var pionjären för den teatraliska hårdrocken, med lika mycket inspiration från skräckfilmer som från vaudeville och garagerock. Med låtar som ”School’s Out”, ”No More Mr. Nice Guy” och ”Poison” har han blivit en legendar i genren och är även invald i Rock and Roll Hall of Fame.

Idag spenderar han närmare sex månader om året med att turnéra och älskar fortfarande att bjuda publiken på sina ikoniska rock psycho drama-shower lika mycket som publiken älskar att uppleva dem. I augusti i år släppte han sitt senaste album ”Road”, som han skrev och spelade in tillsammans med de trogna bandmedlemmarna Chuck Garric, Nita Strauss, Ryan Roxie, Tommy Henriksen och Glen Sobel. Albumet har hyllats av kritikerna och har beskrivits som ett av Alice Coopers bästa album genom tiderna.

I sommar ger han sig ut på europaturné och den 9 juni kommer Alice Cooper tillbaka till Gröna Lunds Stora Scen där även Bruce Dickinson och Deep Purple kommer att uppträda nästa år.

Alice Cooper – 9 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Bruce Dickinson – 11 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Deep Purple – 6 augusti kl. 20.00 på Stora Scen

Relaterade artiklar