FUZZPROFILEN: Inför Fuzz Festival #4 med Truckfighters

På fredag startar tvådagarfesten Fuzz Festival #4 på Debaser och Bar Brooklyn. 15 band från USA, Australien, Italien, Finland, Norge och Sverige som alla rör sig inom det fuzziga stoneruniversumet. Vi pejlade läget med arrangörerna Dango och Ozo från Truckfighters och Fuzzorama Records.

Ni hade numrerat redan den första upplagan av Fuzz Festival (#1) som genomfördes 2019 så jag antar att planen fanns redan från början att det skulle bli flera festivaler?
– Ja, vi hade det i bakhuvet att om det var kul och det kom bra med folk skulle vi köra på. Hoppas på en årlig tradition. Den behöver nödvändigtvis inte växa, det viktigast är att alla åker därifrån med en jävligt go känsla, vilket vi fått höra från många håll och kanter. Alltid bra stämning, banden spelar bra, superb backline… Ja, det mest brukar flyta på fint, allt för att ge besökaren en riktigt fuzzig feeling.

Kan vi förvänta oss några nyheter i upplägget i år eller kör ni enligt principen att inte ändra på ett vinnande koncept?
– Inga större nyheter, förutom förbudet mot väskor då kanske. Nu får man ju ha en liten väska vad jag förstår men inte en stor.

Fuzz Festival har varit platsen för exklusiva återföreningar och sällsynta Sverigebesök. Så även i år där I Are Droid gör comeback efter en tioårig paus och både Black Rainbows, Khan och Valley Of The Sun gör sina första konserter på svensk mark. Vad är tricket?
– Haha, ja säg det du. Vi vågar fråga kanske, eller så lockar vi med så mycket pengar haha. Vet inte, det kanske helt enkelt är så att rock ’n’ roll-guden är med oss. Nämen, nu är det faktiskt lättare eftersom tidigare band kan vittna om att det är ett grymt gött event. Börjar dock ta slut inslumrade band som lagt ner som vi kan fråga haha.

Har ni några roliga eller oväntade anekdoter från tidigare festivaler som ni kan dela med er av?
– Nä, inte direkt. Första året visste vi inte direkt om det var en bra eller dålig idé och vi tänkte att fasiken vi borde ha missat något, men som gamla rävar i gamet känns det som att det mesta bara sitter i ryggmärgen och går av sig själv. Du får väl komma dit i år och ställa till en scen (en rolig) som vi kan minnas och skratta åt till nästa år.

Vilket band är den stora drömbokningen, oavsett om den är möjlig eller inte?
Queens of the Stone Age vore väl fett, kanske om de kör typ första plattan rakt igenom på en liten packad klubb, det skulle vara coolt.

Om Fuzz Festival var en låt, vilken låt skulle det vara och varför?
Desert Cruiser, därför att den låten dels är en Truckfighters-låt, dels för att den på något vis kommit att bli som en stonerrockens kampsång typ.

Vad lyssnar ni själva på just nu och har ni något speciellt band eller artist ni vill rekommendera?
– Lyssnar mycket på Fuzzorama’s senaste tillskott Bottenhavet, som just släppt en ny låt som heter Våg, och Skraeckoedlan som också släpper ny musik i dagarna.

I förra FUZZPROFILEN hade vi med Patrik “Putte” Lidfors från Grandier. Vad skulle ni vilja hälsa till honom och bandet?
– Må fuzzen va med dig!

Biljetter till Fuzz Festival #4.

SKRIBENT: Fredrik Blid (fredrik.blid@rockbladet.se)

Relaterade artiklar