Ny singel och musikvideo: Upploppet – “Punk Rock Lead”

Albumaktuella Upploppet från Göteborg släpper singeln och musikvideon “Punk Rock Lead”. Singeln, liksom bandets tidigare släpp “Golden Eyes” och “Thinking of Me”, är tagen från det kommande debutalbumet “Road Runner” vilket släpps via Linköpingsetiketten The Sign Records under 2024.

Annons 

 

Press Quote –  Punk Rock Lead

“Låten går ut till kommande och dagens generation av punkare och rockers ute i världen. Det är dags att blicka framåt och sluta leva i det gamla. Låten är till för att inspirera andra att punkrock är till för alla. Som låten yttrar ”you got the soul, we got the speed”, så länge folk älskar och lever punk- och rockmusik kommer vi vara där för att leverera det till dom. Vi är först i ledet att göra det och vi är redo att göra det nu!
Låten slår ner som en jävla bomb i bröstet när man lyssnar på den, när den spelas live kommer alla sjunga med!” /Upploppet

Bio

Upploppet är Göteborgsbandet som värmer upp med ett maraton för att sätta tempot innan varje spelning. I vår 2024  släpper kvintetten sitt debutalbum men de har redan skapat sig ett rykte att vara live-bandet andra akter inte vågar ha som förband. Likt en V8 fulltankad med raketbränsle behöver Upploppet ingen startsträcka när ridån faller för att leverera explosiva riff och snabb rock’n’roll! 

Bandet har sedan start jobbat efter DIY-mentaliteten den svenska undergroundscenen gjorde sig känd för under 80- & 90-talet. Genom att bygga och laga sin utrustning, designa allt från tryck till omslag och sy ihop sina egna sår efter spelningar släpper Upploppet inte ut någon skit till allmänheten, bara tvättäkta rock’n’roll.

Trots hittills endast singlar släppta har Upploppet redan turnerat i Sverige och utomlands.

Inspelningsstudio Welfare Studio Göteborg och skivbolag The Sign Records.

Producent av skivan är Per Stålberg,(Division of Laura Lee, Pablo Matisse, etc.) och Pontus Robertsson. 

Upploppet spelar härnäst på Festivalen Viva Sounds i Göteborg 1 december.

Bandmedlemmar:

Kristoffer Olsson – trummor

Felix Ljunggren – bas

Christopher Svensson – sång 

Fredrik Hedendahl – lead gitarr

Albin Esping – gitarr

Facebook

Instagram

Bandcamp

Relaterade artiklar