Pirate Queen är det första helt kvinnliga piratmetalbandet från  Bermuda Triangeln

Pirate Queen, det första helt kvinnliga piratmetalbandet frånBermuda Triangeln, släpper sin debutsingel ‘Pirates from the Sea’, tagen från deras uppkommande debutalbum “Ghosts”, som släpps den 23 Februari 2024.

Annons 

 

För att hedra Internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor kommer Pirate Queens debutsingel “Pirates from the Sea” att släppas den 24 november 2023 via skivbolaget Despotz Records. Albumsläppet i februari 2024 kommer att passa perfekt med den nya Pirates of the Caribbean-filmen som Disney kommer att släppa nästa år.

Om bandet:
Att upptäcka Pirate Queen är som att hitta Eldorado. Albumet Ghosts har sådana beroendeframkallande melodier och är så fångande att efter några lyssningar kan det förvandla dig till en pirat. Låtarna är gjorda med mästerlig blandning av kraftfull power metal med pirat-, fantasy-, symfoniska och fantasielement. Her Majesty Maria Aureas vackra gitarrmelodier och förtrollande sång erbjuder explosioner av toner och harmonier med en massiv produktion som gör detta album till ett piratmetall mästerverk. Pirate Queen är mer än ett vanligt heavy metal-band. När du lyssnar på albumet kommer du att fördjupa dig i en historia som väcker fantasin till liv. Du kommer att träda in i ett nytt universum och uppleva musiken på en annan nivå. Från iskalla Arktiska gitarrdelar till mystiska vokala harmonier och en spöklik havsatmosfär till varm tropisk äventyrsmetalorkestrering, kommer du att finna dig svävande i Pirate Queens vackra värld. Albumet är magiskt, med en verklig historia bakom sig. När du slutar dina ögon kommer det att ta dig med på en hisnande resa där du möter pirater, sirener och spöken. Pirate Queen är det första helt kvinnliga metalbandet som kombinerar musik och LARP under sina liveshower. De använder uteslutande vapen från Epic Armoury, bär stövlar från Museum Replicas och producerar sin egen Pirate Queen Sikkim Gin. Varje medlem har sin egen karaktär med unika egenskaper, förmågor och till och med vapen. Fem nya talangfulla musiker vars riktiga identiteter verkar vara lite av en gåta. Vackra damer, demoner, spöken? Bildades år 1523? Återvänder de efter 500 år?

Ättlingar till kända pirater har bosatt sig över hela världen. Deras kungadömen kontrollerar världens hav än idag. I deras samhälle har kvinnor de högsta positionerna. Vissa födda i denna värld, andra sända från yttervärldar, tjänar alla sin drottning lojalt. De gamla sjökrönikorna nämner en tid då en grupp om fem flickor ska komma samman. Som är släkt och förenade av gåvan att vara pirater. Under det olagliga året 2023 tog den nya Pirate Queen över befälet och fortsätter traditionen från sina förfäder. Att förtrolla och plundra. Piratrikets huvudstad, Lyxion, är en mystisk flytande ö som svävar runt Bermudatriangeln.

Mer från Pirate Queen
Facebook: https://www.facebook.com/piratequeenofficial
Instagram: https://www.instagram.com/piratequeenband/

Relaterade artiklar