FÖRSTA BANDSLÄPPET – DOWNTOWN RIOT 2024

Först och främst TUSEN TACK till alla er som köpt våra Blind Bird-biljetter till superpris! Det betyder mycket för oss att så många faktiskt litar på att vi kommer leverera en minst lika bra festival som förra året! Med det sagt så hoppas vi att detta första bandsläpp ska vara till belåtenhet – eller vad sägs om THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA, WORMWOOD, MAN MACHINE INDUSTRY och FAUSTUS.

BILJETTER HITTAR DU HÄR

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA
Flerfaldigt Grammisnominerade The Night Flight Orchestra ska i dagsläget inte behöva någon närmare presentation. Bandet formades av vänner från flera andra kända rockband (Soilwork, Arch Enemy, Mean Streak) för nästan ett decennium sedan och har gett oss hyllade liveshower världen över och sex album. Deras musik är en kärleksfull flirt till 80-talet men med en ständig variation av uttryck och känslor – från rock till ballader. Detta gäng uppskattas av såväl hårdhudade metalheads som ABBA-fans, så vi är oerhört stolta över denna fantastiska bokning!

WORMWOOD
Wormwood bildades i Stockholm 2014 och levererar en cinematisk och vemodig metal. Första EP:n “The Void” från 2015 drog mer åt black’n’roll, medan “Ghostlands” som kom 2017 befäste bandets mer melankoliska och storslagna sound. Detta har man sedan dess fortsatt att utveckla med bland annat två starka temaplattor bakom sig och flertalet låtar på svenska. Räkna med en episk resa genom mörkret när Wormwood intar vår scen.

MAN MACHINE INDUSTRY
Man Machine Industry är ett soloprojekt skapat av producenten, låtskrivaren och frontmannen J. Bergman, som själv beskriver sin musik som “heavy metal med en thrash-edge i både aggression och melodi”. Mellan 2017-2020 släppte Man Machine Industry tre plattor och 2022 släpptes sedan det första av tre album i ”Eschaton”-trilogin med titeln “ESCHATON I. Reckoning Day”, tätt följt av “ESCHATON II. Judgment Day” 2023. Under våren 2024 kommer nu det sista albumet i trilogin med titeln “ESCHATON III. End Of Days” att släppas. Denna spelning kommer bli en mangling som heter duga, så för dig som älskar köttiga riff är det bara att njuta.

FAUSTUS
Bandet kammade hem första priset i podcasten Rockflödet Unsisgned 2023-tävling i slutet av förra året. Första priset är en spelning på årets upplaga av Downtown Riot. Tävlingen avgjordes av en publik omröstning, vilket ger ett bevis på deras popularitet.

Faustus spelar death metal med inslag av prog och bildades redan 2011 i Hälsinglands djupaste skogar. Efter några år av sökande fann de slutligen en solid line-up och kunde ånga på framåt. En demo och ett album släpptes med stor ambition. Strax därefter satte pandemin stopp för de storslagna planerna, men Faustus använde denna tid väl och skrev sitt tyngsta album hittills! 2021 åkte de till Göteborg för att spela in i Studio Fredman med självaste Robert Kukla och under tre veckor föddes deras magnum opus: ”Memoriam”! Bandet tog hem segern i senaste upplagan av Lidingö Rock och vi är därför mycket glada över att få visa upp detta hungriga, tighta och otroligt grymma band!   

BILJETTER HITTAR DU HÄR

LET’S RIOT!

Relaterade artiklar